HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Taitavalk - Falco fasciinucha

Taitavalk

Falco fasciinucha

Nederlands TAITAVALK

Falco fasciinucha (Reichenow & Neumann 1895)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Falco
English Taita Falcon Français Faucon taita
Deutch Taitafalke Italiano Falco Taita
Polish Sokól maskowy Português Falcão de Taita
Svenska Taitafalk Español Halcón Taita
Dansk Taitafalk Russkiy Сокол Тейта

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2014 — Vulnerable (VU)
2012 — Near Threatened (NT)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT)
2000 — Unknown (LR/NT)
1996 — Vulnerable (VU)
1994 — Vulnerable (VU)
1988 — Near Threatened (NT)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 500 tot 1.000 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Falco fasciinucha heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 20 - 24 cm
Spanwijdte : 20 - 24 cm
Gewicht : (M) circa 212 - 233 gram / (V) circa 297 - 345 gram

Kenmerken Kenmerken:
Belangrijke kenmerken om naar te zoeken zijn de witte keel en de voor de hand liggende roesbruine plekken in de nek. Ook de ondervleugeldekveren zijn roestbruin, terwijl de Afrikaanse torenvalk meer strepen heeft. Een belangrijke kenmerk is dat van de ondervleugel de slagpennen zwart en wit zijn geblokkeerd, terwijl er veel meer rode kleur in de slagpennen van de Afrikaanse torenvalk zit. De robuuste, langvleugelige Taita-valken hebben een korte staart.

Vlucht Vlucht:
Hun vlucht is snel en ziet er nogal zwaar uit, maar ze zijn bedreven in het jagen vanuit de lucht.

Habitat Habitat:
Bos, savanne, struikgewas, rotsachtige gebieden (bijv. Kliffen in het binnenland, bergtoppen).

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Botswana, Ethiopië, Kenia, Malawi, Mozambique, Zuid-Afrika, Soedan, Tanzania, Oeganda, Zambia, Zimbabwe.

FOTOGALERIE

 


Taitavalk - Falco fasciinucha
Taitavalk - Falco fasciinucha
Taitavalk - Falco fasciinucha
Taitavalk - Falco fasciinucha







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites