HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Lannervalk - Falco Biarmicus

Lannervalk

Falco Biarmicus

Nederlands LANNERVALK

Falco Biarmicus (Temminck, 1825)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Falco
English Lanner Falcon Français Faucon lanier
Deutch Lannerfalke Italiano Lanario
Polish Raróg górski Português Alfaneque
Svenska Slagfalk Español Halcón Borní
Dansk Lannerfalk Russkiy Ланнер

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2015 — Least Concern (LC)
2013 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort neemt toe.

Ondersoorten Falco biarmicus heeft 5 ondersoorten:
- Falco biarmicus biarmicus
- Falco biarmicus feldeggii
- Falco biarmicus erlangeri
- Falco biarmicus tanypterus
- Falco biarmicus abyssinicus

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : (M) circa 44 cm / (V) circa 49 cm (waarvan 17 - 20 cm staart)
Spanwijdte : (M) circa 100 cm / (V) circa 110 cm
Gewicht : (M) 500 - 600 gram / (V) 700 - 900 gram

Kenmerken Kenmerken:
Lijkt op de lichtgekleurde slechtvalk, bovenzijde en start bruiner, baardstreep zeer smal, onderkant witachtig, donker gevlekt. Beide geslachten gelijk gekleurd, vrouwtje groter. Snavel blauw grijs, washuid geel, poten geel, iris donkerbruin.

Vlucht Vlucht:
Van de slechtvalk te onderscheiden door minder spitse vleugels. slankere gestalte en langere staart. Vliegt minder onbesuisd.

Habitat Habitat:
Open landschap, steen- en halfwoestijnen.

Geluid Geluid:
Harde 'ki ki ki ki'-roep.

Voedsel Voedsel:
Overwegend vogels (rotsduiven, steenpatrijzen, kleine torenvalken), in voedselarme gebieden ook reptielen en insecten.

Voortplanting Voortplanting:
Nest op rotsen. Broedtijd februari/maart. Grootte van het nest: 3-4 eieren, broedduur 31-38 dagen, nestperiode jongen 45 dagen. Beide partners broeden.

Overige Overige:
Jaagt overwegend op vliegende prooien.

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Albanië; Algerije; Angola; Azerbeidzjan; Benin; Bosnië-Herzegovina; Botswana; Burkina Faso; Burundi; Kameroen; Centraal Afrikaanse Republiek; Tsjaad; Congo, de Democratische Republiek; Kroatië; Ivoorkust; Djibouti; Egypte; Eritrea; Eswatini; Ethiopië; Gambia; Georgië; Ghana; Griekenland; Guinea; Guinee-Bissau; Iran, Islamitische Republiek; Israël; Italië; Jordanië; Kenia; Libanon; Lesotho; Liberia; Libië; Malawi; Mali; Mauritanië; Marokko; Mozambique; Namibië; Niger; Nigeria; Noord-Macedonië; Rwanda; Saoedi-Arabië; Senegal; Sierra Leone; Somalië; Zuid-Afrika; Zuid Soedan; Soedan; Tanzania, Verenigde Republiek; Gaan; Tunesië; Kalkoen; Oeganda; Jemen; Zambia; Zimbabwe.

FOTOGALERIE

 


Lannervalk - Falco Biarmicus
Lannervalk - Falco Biarmicus
Lannervalk - Falco Biarmicus
Lannervalk - Falco Biarmicus
Lannervalk - Falco Biarmicus
Lannervalk - Falco Biarmicus
Lannervalk - Falco Biarmicus
Lannervalk - Falco Biarmicus
Lannervalk - Falco Biarmicus
Lannervalk - Falco Biarmicus
Lannervalk - Falco Biarmicus
Lannervalk - Falco Biarmicus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:
Lannervalk - Falco Biarmicus

© Dhr. Ger van Creij - 20 september 2008
Locatie : Takoradi, Ghana, Afrika
Camera: Panasonic FZ45
Lens: DC Vario-Elmarit 1:2.8-5.2/4.5

Lannervalk - Falco Biarmicus

© Dhr. Ger van Creij - 20 september 2008
Locatie : Takoradi, Ghana, Afrika
Camera: Panasonic FZ45
Lens: DC Vario-Elmarit 1:2.8-5.2/4.5

Top 1000 Birding Websites