HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Fluitwouw - Haliastur sphenurus

Fluitwouw of Wigstaartwouw

Haliastur sphenurus

Nederlands FLUITWOUW

Haliastur sphenurus (Vieillot, 1818)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Haliastur
English Whistling kite Français Milan siffleur
Deutch Keilschwanzweihe Italiano Nibbio fischiatore
Polish Kania zlotawa Português Milhafre assobiador
Svenska Visselglada Español Milano Silbador
Dansk Fløjteglente Russkiy Коршун-свистун

Synonym(s): wigstaartwouw

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Haliastur sphenurus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 52 - 59 cm
Spanwijdte : 122 - 152 cm
Gewicht : (M) 600 - 750 gram / (V) 760 - 900 gram

Kenmerken Kenmerken:
De Wigstaartwouw of Fluitwouw is een roofvogel uit de familie havikachtigen (Accipitridae). Deze soort is verwant aan de Brahmaanse wouw (Haliastur indus). Het verenkleed is kastanjebruin tot zwartbruin van kleur met een lichtbruine kop, borst en staart. De Fluitwouw onderscheidt zich door het rechte staartuiteinde van de Zwarte wouw (Milvus migrans), die een gevorkte staart heeft.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Fluitwouw leeft in Australië, Nieuw-Caledonië en Nieuw-Guinea. Deze roofvogel komt in Australië in vrijwel het gehele land voor, delen het woestijngebied in het midden uitgezonderd. Op Nieuw-Guinea ontbreekt de wigstaartwouw in de berggebieden en het noordwesten. Het leefgebied van de wigstaartwouw bestaat uit open en lichtbeboste gebieden, over het algemeen in de nabijheid van water.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Fluitwouw is zowel een aaseter als een actieve jager op kleine prooidieren als grote insecten, vissen, en kleine reptielen, vogels en zoogdieren. Van deze roofvogel is bekend dat hij grote watervogels als ibissen en reigers berooft van hun prooi.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Australië, Indonesië, Nieuw-Caledonië, Papoea-Nieuw-Guinea.

FOTOGALERIE

 


Fluitwouw - Haliastur sphenurus
Fluitwouw - Haliastur sphenurus
Fluitwouw - Haliastur sphenurus
Fluitwouw - Haliastur sphenurus
Fluitwouw - Haliastur sphenurus
Fluitwouw - Haliastur sphenurus
Fluitwouw - Haliastur sphenurus
Fluitwouw - Haliastur sphenurus
Fluitwouw - Haliastur sphenurus
Fluitwouw - Haliastur sphenurus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites