HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Brahmaanse wouw - Haliastur indus

Brahmaanse wouw

Haliastur indus

Nederlands BRAHMAANSE WOUW

Haliastur indus (Boddaert, 1783)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Haliastur
English Brahminy kite Français Milan sacré
Deutch Brahminenweih Italiano Nibbio di Brahama
Polish Kania braminska Português Milhafre brâmane
Svenska Braminglada Español Milano Brahmán
Dansk Brahminglente Russkiy Браминский коршун

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Haliastur indus heeft 4 ondersoorten:
- Haliastur indus indus
- Haliastur indus intermedius
- Haliastur indus girrenera
- Haliastur indus flavirostris

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 45 - 51 cm
Spanwijdte : 120 - 130 cm
Gewicht : circa 530 gram

Kenmerken Kenmerken:
De Brahmaanse wouw is een middelgrote roofvogel, met een witte kop en borst. De rest van zijn lichaam is opvallend kastanje bruin. Het uiterste puntje van zijn staart is wit. De vleugels zijn breed, donker 'gevingerd' en de staart is kort. De benen zijn kort en niet bevederd, de ogen zijn donker en de citroen geel gekleurde snavel is sterk gekromd. Deze wouw zweeft op hoogte langs kusten en wadden. De volwassen Brahmaanse wouw is onmiskenbaar, maar jonge dieren kunnen worden verward met de Fluitwouw (langere staart). Eerste jaar jonge dieren kunnen ook worden verward met Visarenden, maar deze zijn van onder donker in plaats van wit.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Brahmaanse wouw is een roofvogel van de kust, met name mangrovebossen en estuaria. Zij wordt soms gezien in de bossen en langs de rivieren.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Brahmaanse wouw voedt zich met aas (dode dieren), insecten en vissen. Het vliegt laag over het water, de grond of boomtoppen en grijpt levende prooi of aas van het oppervlak. De Brahmaanse wouw steelt ook van andere vogels door het stelen van prooi in de vlucht. Het stoort kiekendieven of andere vogels zoals meeuwen, visarenden of de witte Ibis.

Voortplanting Voortplanting:
Het nest van de Brahmaanse wouw is gebouwd in de buurt van water met bomen, vaak mangrove bomen. Het nest is groot, gemaakt van stokken, zeewier of drijfhout en bekleed met een verscheidenheid aan materialen zoals korstmossen, botten, zeewier en zelfs papier. Beide ouders broeden de eieren en de jonge worden gevoed met kleine stukjes voedsel.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:


Alleen broedgebied:

FOTOGALERIE

 


Brahmaanse wouw - Haliastur indus
Brahmaanse wouw - Haliastur indus
Brahmaanse wouw - Haliastur indus
Brahmaanse wouw - Haliastur indus
Brahmaanse wouw - Haliastur indus
Brahmaanse wouw - Haliastur indus
Brahmaanse wouw - Haliastur indus
Brahmaanse wouw - Haliastur indus
Brahmaanse wouw - Haliastur indus
Brahmaanse wouw - Haliastur indus
Brahmaanse wouw - Haliastur indus
Brahmaanse wouw - Haliastur indus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites