Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Chineese sperwer - Accipiter soloensis
Chineese sperwer - Accipiter soloensis
Chineese sperwer - Accipiter soloensis
Voorkomen Chineese sperwer - Accipiter soloensis
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Chineese sperwer - Accipiter soloensis (Horsfield, 1821)
English Chinese Goshawk FranÁais …pervier de Horsfield Deutch Froschsperber
Italiano Astore cinese Svenska KinahŲk EspaŮol GavilŠn Ranero
PortuguÍs AÁor-sapo Polski Krogulec chinski Dansk PaddespurvehÝg
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort loopt terug Populatie trend van deze soort loopt terug.
 
Ondersoorten:
Accipiter soloensis heeft geen ondersoorten (monotypisch).
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 23 - 35 cm
Spanwijdte : 52 - 62 cm
Gewicht : (M) circa 106 - 140 gram / (V) circa 125 - 204 gram
 
Kenmerken:
De buitenste voeren zijn donkerbruin, de binnenste en secundaire veren zijn grijs en aan de uiteinden lichtroze met donkere streoen. Er leven naar schatting 100.000 tot 499.999 volwassen exemplaren in het wild.
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
China, Japan, Korea, Korea, MicronesiŽ, Palau, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor, Vietnam.
 
Habitat:
Bossen en bosgebieden, inclusief plantages, vaak in de buurt van rijstvelden of moerasgebieden.
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
Voornamelijk kikkers (vooral in broedseizoen); ook grote insecten, zoals sprinkhanen, libellen, kevers en kikkers.
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: