HOME
Vlekstaartsperwer - Accipiter trinotatus

Vlekstaartsperwer

Accipiter trinotatus

Nederlands VLEKSTAARTSPERWER

Accipiter trinotatus (Bonaparte, 1850)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Accipiter
English Spot-tailed goshawk Français Epervier à queue tachetée
Deutch Schwanzgefleckte Sperber Italiano Sparviero codamacchiata
Polish Krogulec plamosterny Português Açor de rabo pintado
Svenska fläckstjärtad hök Español Gavilán Colipinto
Dansk Sulawesispurvehøg Russkiy Пятнистохвостый перепелятник

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Accipiter trinotatus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 26 - 31 cm
Spanwijdte : 45 - 51 cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Vlekstaartsperwer is een kleine roofvogel, loodgrijs van boven gekleurd, inclusief kop. Op het hoofd wordt grijs geleidelijk lichter op de wangen richting de lichtgrijze keel. Heeft een oranje getint gebied tussen de ogen en de oogrand. Vage maar opvallende witachtige supercilium. Witachtige onderzijde met wijnrode wassing op borst en buik, onderbuik wit. De belangrijkste herkenningstekens zijn de 2 of 3 witte vlekken op de bovenstaart die niet versperd is. Heeft een vrij lang lichaam en kortere tenen dan soortgenoten, wat de jacht op voornamelijk hagedissen weerspiegelt. Juvenielen gestreepte en ongestreepte uitvoeringen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De natuurlijke habitats zijn subtropisch of tropisch vochtig laaglandbos en subtropisch of tropisch mangrovebos.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Voornamelijk kleine hagedissen en slangen, maar ook kikkers, slakken, sprinkhanen (vermoedelijk ook andere grote insecten) en af ​​en toe vleermuizen.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Indonesië.

FOTOGALERIE

 


Vlekstaartsperwer - Accipiter trinotatus
Vlekstaartsperwer - Accipiter trinotatus
Vlekstaartsperwer - Accipiter trinotatus
Vlekstaartsperwer - Accipiter trinotatus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: