HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Tucuman dwerguil - Glaucidium tucumanum

Tucuman dwerguil

Glaucidium tucumanum

Nederlands     TUCUMAN DWERGUIL

Glaucidium tucumanum (Chapman, 1922)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Glaucidium
English Tucuman Pygmy-Owl Français Chevêchette du Tucuman
Deutch Chaco-Sperlingskauz Italiano
Polish Português
Svenska Trivialnamn saknas Español Mochuelo tucumano
Dansk Russkiy

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2014 — Least Concern (LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Glaucidium tucumanum heeft 2 ondersoorten:
- Glaucidium tucumanum tucumanum
- Glaucidium tucumanum pallens

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 16 - 17,5 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : 55 - 60 gram

Kenmerken Kenmerken:
De Tucuman dwerguil is een heel kleine uil zonder oorbosjes.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Tucuman dwerguil komt voor in droge en half droge doornige en bosrijke habitats op een hoogte van 500 meter tot 1500 meter boven zeeniveau. Op sommige plaatsen zelfs op 1800 meter boven zeeniveau. Het bereik is de regio Gran Chaco van Bolivia, Paraguay en Argentinië ten zuiden van de provincie Tucumán en het noordelijke deel van de provincie Córdoba.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:
De Tucuman dwerguil wordt momenteel erkend door het Internationaal Ornithologisch Congres. Voorheen werd deze uil als een ondersoort van de Braziliaanse dwerguil (Glaucidium brasilianum) beschouwd.

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië; Paraguay.

FOTOGALERIE

 


Tucuman dwerguil - Glaucidium tucumanum
Tucuman dwerguil - Glaucidium tucumanum







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: