HOME
Palawan-dwergooruil - Otus fuliginosus

Palawan-dwergooruil

Otus fuliginosus
© photo: Bram Demeulemeester

Nederlands PALAWAN-DWERGOORUIL

Otus fuliginosus (Sharpe, 1888)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Palawan Scops-owl Français Petit-duc de Palawan
Deutch Palawan-Zwergohreule Italiano Assiolo di Palawan
Polish Syczek palawanski Português
Svenska Palawandvärguv Español Autillo de Palawan
Dansk Palawan dværghornugle Russkiy Палаванская совка

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Near Threatened (NT)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT)
2000 — Unknown (LR/NT)
1996 — Vulnerable (VU)
1994 — Vulnerable (VU)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 10.000 tot 19.999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Otus fuliginosus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 18 - 20 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Palawan-dwergooruil heeft een licht roodbruine gezichtsschijf, bovenzijde is donker roodbruin met zwarte vermiculaties. Bleke kraag in de nek. Bleekgeel donker hieronder gevlekt. De iris is oranjebruin gekleurd en de kleur van het snavelhoorn met die van de poten zijn grijsachtig geel.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Palawan-dwergooruil is een vogel van laaglandbos, maar kan zich aanpassen aan gemengde teelt en plantages.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Palawan-dwergooruil voedt zich voornamelijk met insecten.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Filippijnen.

FOTOGALERIE

 


Palawan-dwergooruil - Otus fuliginosus
Palawan-dwergooruil - Otus fuliginosus
© Photo: Bram Demeulemeester. St. Paul National Park







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: