HOME
Mantanani dwergooruil - Otus mantananensis

Mantanani dwergooruil

Otus mantananensis

Nederlands MANTANANI DWERGOORUIL

Otus mantananensis (Sharpe, 1892)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Mantanani Scops-owl Français Petit-duc de Mantanani
Deutch Philippinen Zwergohreule Italiano Assiolo delle Filippine meridionali
Polish Syczek rafowy Português
Svenska Mantananidvärguv Español Autillo de la Mantanani
Dansk Mantanani-dværghornugle Russkiy Сулавесийская совка

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2017
► Eerdere publicaties...
2016 — Near Threatened (NT)
2012 — Near Threatened (NT)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT)
2000 — Unknown (LR/NT)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 6.000 tot 15.000 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Otus mantananensis heeft 5 ondersoorten:
- Otus mantananensis mantananensis
- Otus mantananensis romblonis
- Otus mantananensis cuyensis
- Otus mantananensis sibutuensis
- Otus mantananensis steerei

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 18 - 20 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : 100 - 110 gram

Kenmerken Kenmerken:
De Mantanani-dwergooruil komt voor in bruinachtige en roestbruine vormen. Gezicht bleekgeel met een duidelijke donkere rand. Smalle lichte wenkbrauwen, driehoekige vlekken in de nek. Bovenzijde donkerbruin gemêleerd zwart en gestreept. Vluchtveren en staart waren bleek. Onderzijde veel bleker naar wit met zwarte lijnen en strepen. Borstvariabele rufous. Iris geel, poten en snavel grijs.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Mantanani-dwergooruil komt vrij veel voor in kokospalmen en andere beboste habitats, hoewel de totale bezettingsgraad klein is.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Mantanani-dwergooruil jaagt aan de bosrand of op open plekken en voedt zich voornamelijk met insecten.

Voortplanting Voortplanting:
Eieren worden verondersteld in maart-mei in een boomholte te worden gelegd.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Maleisië, Filippijnen.

FOTOGALERIE

 


Mantanani dwergooruil - Otus mantananensis
Mantanani dwergooruil - Otus mantananensis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: