HOME

NAAM

LATIJN

Nederlands NOORD-AZIATISCHE VALKUIL

Ninox japonica (Temminck & Schlegel, 1845)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Ninox
English Northern Boobook Français Ninoxe boréale
Deutch Nördlicher-Boobookkauz Italiano Gufastore settentrionale
Polish Sowica północna Português
Svenska nordlig spökuggla Español Nínox Japonés
Dansk Orientalsk høgeugle Russkiy Адмиралтейская иглоногая сова

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2014 — Least Concern (LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze is stabiel.

Ondersoorten Ninox japonica heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : - cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
China; Hong Kong; Japan; Korea, Democratische Volksrepubliek; Korea, republiek van; Russische Federatie (Oost-Aziatisch Rusland).

Bestaande (niet broeden)
Brunei Darussalam; Indonesië; Maleisië.

Bestaande (passage)
Filippijnen; Taiwan.


FOTOGALERIE

 









INGEZONDEN FOTO'S

Filter: