HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Zuid-Aziatische valkuil - Ninox scutulata

Zuid-Aziatische valkuil

Ninox scutulata

Nederlands ZUID-AZIATISCHE VALKUIL

Ninox scutulata (Raffles, 1822)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Ninox
English Brown Hawk-owl Français Ninoxe hirsute
Deutch Falkenkauz Italiano Civetta sparviero bruna
Polish Sowica brunatna Português Coruja de agulhas
Svenska Brun spökuggla Español Nínox Pardo
Dansk Orientalsk Høgeugle Russkiy Себусская иглоногая сова бубук

Synonym(s):
- Aziatische valkuil

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2015 — Least Concern (LC)
2014 — Least Concern (LC)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Ninox scutulata heeft 10 ondersoorten:
- Ninox scutulata scutulata
- Ninox scutulata malaccensis
- Ninox scutulata lugubris
- Ninox scutulata hirsuta
- Ninox scutulata burmanica
- Ninox scutulata palawanensis
- Ninox scutulata javanensis
- Ninox scutulata borneensis
- Ninox scutulata florensis
- Ninox scutulata ussuriensis

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 30 - 32 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Zuid-Aziatische valkuil is een middelgrote uil met een havikachtige vorm vanwege zijn lange staart en het ontbreken van een duidelijke gezichtsschijf. De bovendelen zijn donkerbruin, met een gestreepte staart. De buik is witachtig met roodbruine strepen, hoewel de ondersoort die op de Andaman-eilanden wordt gevonden een donkerbruine onderkant heeft. De staart is gestreept. De ogen zijn groot en geel. Geslachten zijn vergelijkbaar.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Grote verscheidenheid aan verschillende bostypen verspreid over de hele reeks, zoals regenwoud, bladverliezend, groenblijvend, naaldbos, zelfs plantages, parken en buitenwijken.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Zuid-Aziatische valkuil voedt zich voornamelijk met insecten (libellen, motten), gevangen in de lucht. Geschikt voor krabben, hagedissen, amfibieën, kleine vogels, kleine zoogdieren (inclusief vleermuizen). Jaagt op open plekken, bosgebieden of gecultiveerd gebied. Tijdens de schemer wordt deze vogel actiever.

Voortplanting Voortplanting:
Broedt in dicht beboste gebieden en open terreinen. Nestelen in een boomholte, legselgrootte 2-5 eieren, incubatie 25 dagen, jongen vliegen na 28 dagen.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Bangladesh, Bhutan, Brunei Darussalam, Cambodja, China, India, Indonesië, Japan, Zuid-Korea, Noord-Korea, Laos, Maleisië, Myanmar, Nepal, de Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Thailand, Vietnam.

FOTOGALERIE

 


Zuid-Aziatische valkuil - Ninox scutulata
Zuid-Aziatische valkuil - Ninox scutulata
Zuid-Aziatische valkuil - Ninox scutulata
Zuid-Aziatische valkuil - Ninox scutulata







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites