HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Grijze Oehoe - Bubo cinerascens

Grijze Oehoe

Bubo cinerascens

Nederlands GRIJZE OEHOE

Bubo cinerascens (Guérin-Méneville, 1843)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Bubo
English Greyish Eagle-owl Français Grand-duc du Sahel
Deutch Grauuhu Italiano Gufo reale grigiastro
Polish Puchacz szary Português
Svenska Grå fläckuv Español Búho Ceniciento
Dansk Grå Hornugle Russkiy Серый филин

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2014 — Least Concern (LC)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Bubo cinerascens heeft 2 ondersoorten:
- Bubo cinerascens cinerascens
- Bubo cinerascens kollmannspergeri

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 42 - 44 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De grijze oehoe is ongeveer 43 cm lang. Net als de Afrikaanse oehoe heeft de grijze oehoe gevlekte donkerbruine, bleekgele en witte bovendelen en fijngestreepte (vermiculeerde) onderkanten die een grijsachtig bruin uiterlijk geven. Het verschilt van de Afrikaanse oehoe doordat het donkerbruine (niet gele) ogen heeft en een bruinachtige gezichtsschijf gemarkeerd met een zware bruine cirkel rond elk oog. Het heeft ook morfologische verschillen, zoals lichter maar ongeveer even lang en kortere tarsi. Op het gebied van overlapping is het niet bekend dat de Bonte Oehoe en de huidige soort kruisen

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De habitats van de grijze oehoe omvatten droge rotsachtige woestijnen en open savannes, evenals laaglandbossen in Somalië.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De grijze oehoe  voedt zich met insecten, ongewervelde dieren, ook kleine zoogdieren zoals vogels; reptielen en kikkers. Hij jaagt vanaf een hoge plek of vanuit de lucht.

Voortplanting Voortplanting:
Nest is een schraapsel van takken op de grond van een klif. De grijze oehoe gebruikt soms oude nesten van grotere vogels. Het legselgrootte is 1 tot 3 eieren die worden geïncubeerd door het vrouwtje.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Benin; Burkina Faso; Kameroen; Centraal Afrikaanse Republiek; Tsjaad; Congo, de Democratische Republiek; Ivoorkust; Djibouti; Eritrea; Ethiopië; Gambia; Ghana; Guinea; Guinee-Bissau; Kenia; Liberia; Mali; Mauritanië; Niger; Nigeria; Senegal; Sierra Leone; Somalië; Zuid Soedan; Soedan; Gaan; Oeganda.

FOTOGALERIE

 


Grijze Oehoe - Bubo cinerascens
Grijze Oehoe - Bubo cinerascens







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: