HOME
Gevlekte Schreeuwuil - Megascops trichopsis

Gevlekte Schreeuwuil

Megascops trichopsis

Nederlands GEVLEKTE SCHREEUWUIL

Megascops trichopsis (Wagler, 1832)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Megascops
English Whiskered Screech-Owl Français Petit-duc à moustaches
Deutch Fleckeneule Italiano Assiolo dalle redini
Polish Syczek plamisty Português Coruja das torres de bigode
Svenska Mustaschdvärguv Español Autillo Bigotudo
Dansk Mexicansk Dværghornugle Russkiy Усатая совка

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt op.

Ondersoorten Megascops trichopsisheeft 3 ondersoorten:
- Megascops trichopsis trichopsis
Megascops trichopsis ridgwayi
Megascops trichopsis guerrensis
- Megascops trichopsis aspersus
- Megascops trichopsis mesamericanus

Megascops trichopsis pumilis

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 20 - 21 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
Volwassen gevlekte schreeuwuilen komen voor in 2 kleurvarianten, in een bruin- of donkergrijs verenkleed. Ze hebben een ronde kop met oorbosjes, gele ogen en een gelige snavel. De vogel lijkt erg op een Westelijke schreeuwuil, maar heeft zwaardere strepen op de borst en is iets kleiner van formaat.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Hun habitat is dichte naald- of eikenbossen, en koffieplantages komen meestal voor op grotere hoogte dan de Westelijke schreeuwuil.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De gevlekte schreeuwuilen wachten op een hoge plek en duiken op een prooi. Ze vangen ook gerichte prooien tijdens de vlucht. Ze verorberen voornamelijk kleine zoogdieren en grote insecten, waarbij sprinkhanen, kevers en motten een groot deel van hun dieet uitmaken.

Voortplanting Voortplanting:
 In april of mei worden er meestal 3 tot 4 eieren gelegd, meestal gevonden in een boomholte of een oud spechtgat op 5 tot 7 meter boven de grond.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Verenigde Staten.

FOTOGALERIE

 


Gevlekte Schreeuwuil - Megascops trichopsis
Gevlekte Schreeuwuil - Megascops trichopsis
Gevlekte Schreeuwuil - Megascops trichopsis
Gevlekte Schreeuwuil - Megascops trichopsis
Gevlekte Schreeuwuil - Megascops trichopsis
Gevlekte Schreeuwuil - Megascops trichopsis
Gevlekte Schreeuwuil - Megascops trichopsis
Gevlekte Schreeuwuil - Megascops trichopsis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: