HOME
Ethiopische ransuil - Asio abyssinicus

Ethiopische ransuil

Asio abyssinicus

Nederlands ETHIOPISCHE RANSUIL

Asio abyssinicus (Guérin-Méneville, 1843)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Asio
English African Long-eared Owl Français Hibou d'Abyssinie
Deutch Afrika-Waldohreule Italiano Gufo africano
Polish Uszatka etiopska Português mocho da abissínia
Svenska etiopisk hornuggla Español Búho Abisinio
Dansk Afrikansk Skovhornugle Russkiy Абиссинская сова

Synonym(s):
- Abyssinian Owl
- Ethiopian Long-eared Owl

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Asio abyssinicus heeft 2 ondersoorten:
- Asio abyssinicus abyssinicus
- Asio abyssinicus graueri

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 40 - 44 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : 245 - 500 gram

Kenmerken Kenmerken:
Zoals alle ransuilen heeft de Ethiopische ransuil opvallende verenoren. De gezichtsmasker is roodbruin. Het is donkerbruin aan de bovenkant van het lichaam met bleke vlekken. Op de voorzijde van de borst is het donkerbruin en roodbruin gespikkeld. De rest van de onderkant van het lichaam heeft bruine lengte- en dwarsstrepen.

De ogen zijn geelachtig. De poten en tenen zijn gevederd. De Ransuil is kleiner en heeft een blekere gezichtsmasker omgeven door een donkere en opvallende rand. Het mist ook de lengte- en dwarsstrepen. Bij de Afrikaanse velduil (Asio capensis) staan de oorpluimen verder uit elkaar.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Ethiopische ransuil bewoont heide en open graslanden, evenals moerassen met groepen bomen, beboste gebieden in de hooglanden, vochtige bosvalleien en kloven op hoogten tussen 2.800 en 3.900 meter boven de zeespiegel.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Ethiopische ransuil jaagt in de schemer- en nacht op kleine zoogdieren, maar ook andere kleine gewervelde dieren en hagedissen.

Voortplanting Voortplanting:
De voorplantingsbiologie van de Ethiopische ransuil is nog niet erg goed onderzocht. Het is echter wel bewezen dat deze uil zijn nest bouwt in verlaten nesten van andere vogels. Hun voortplantingsbiologie is waarschijnlijk vergelijkbaar met die van de Ransuil (Asio otus).

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Aanwezig (broedgebied) - Extant (breeding):
Congo, de Democratische Republiek van de; Ethiopië; Kenia; Rwanda; Oeganda

FOTOGALERIE

 


Ethiopische ransuil - Asio abyssinicus
Ethiopische ransuil - Asio abyssinicus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: