HOME
Andamanen dwergooruil - Otus balli

Andamanen dwergooruil

Otus balli

Nederlands ANDAMANEN DWERGOORUIL

Otus balli (Hume, 1873)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Andaman scops owl Français Petit duc des Andaman
Deutch Andaman Zwergohreule Italiano Assiolo delle Andamane
Polish Syczek andamanski Português
Svenska Andamandvärguv Español Autillo de Andamán
Dansk Andaman-dværghornugle Russkiy Андаманская совка

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2017
► Eerdere publicaties...
2016 — Near Threatened (NT)
2012 — Near Threatened (NT)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT)
2000 — Unknown (LR/NT)
1994 — Unknown (LR/NT)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Otus balli heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 18 - 19 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
Het verenkleed van de Andamanen dwergoorguil is roodbruin met bleke gezichtsschijf en witte wenkbrauwen, bovenste delen met duidelijke zwarte vermiculaties. De staart en slagpennen zijn geblokt. De onderzijde is bleker dan bovenzijde met witte vermiculaties en donker bleekgeel gespot. De iris is groengeel, de snavel en poten zijn grijs. Deze uil onderscheidt zich van de Oosterse Dwergooruil (de enige andere Dwergooruil die in de Andamanen wordt gevonden) door de ongestreepte onder- en bovenkant en heeft een andere roep. De volwassen exemplaren komen voor in bruine en roestbruine vormen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Andamanen dwergoorguil komt voor in halfopen of gecultiveerde gebieden met bomen en rond menselijke nederzettingen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Deze uil is een strikt nachtelijke vogel en voedt zich voornamelijk met insecten en hun larven.

Voortplanting Voortplanting:
De Andamanen dwergoorguil nestelt van februari tot april. Geen verdere gegevens beschikbaar.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
India.

FOTOGALERIE

 


Andamanen dwergooruil - Otus balli
Andamanen dwergooruil - Otus balli







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: