HOME
Oosterse dwergooruil - Otus sunia

Oosterse dwergooruil

Otus sunia

Nederlands OOSTERSE DWERGOORUIL

Otus sunia (Hodgson, 1836)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Oriental Scops-owl Français Petit-duc d'Orient
Deutch Orient-Zwergohreule Italiano Assiolo orientale
Polish Syczek indyjski Português Mocho d'orelhas oriental
Svenska Orientdvärguv Español Autillo Oriental
Dansk Bleg Dværghornugle Russkiy Восточная совка

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2015 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Not Recognized (NR)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Otus sunia heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 18 - 21 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
Net als andere dwergooruilen heeft de Oosterse dwergooruil kleine plukjes kop of oren. De bovendelen zijn grijs of bruin, afhankelijk van de ondersoort, met vage buffelvlekken. De buik is bleekgeel met fijne donkere strepen. De gezichtsschijf is witachtig of bleekgeel en de ogen zijn oranje of bruin.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Oosterse dwergooruil geeft de voorkeur aan loof- en gemengd bos, niet ongewoon in open groenblijvende bossen. Ook in oeverbossen, boomgaarden en parken; in India ook bosjes en rond nederzettingen of landbouw.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Voornamelijk insecten en spinnen, verder kleine gewervelde dieren zoals knaagdieren en vogels. Foerageert langs open plekken op de grond en in het bladerdak. Baars-jager.

Voortplanting Voortplanting:
De Oosterse dwergooruil nestelt in een boomholte, gat in een muur of een nestkast. Het legselgrootte is 3 tot 6 eieren die ongeveer 25 dagen worden geïncubeerd.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Myanmar; Singapore; Sri Lanka; Vietnam

Broedgebied:
Bangladesh; Cambodja; China; India; Japan; Korea, Democratische Volksrepubliek; Korea, republiek van; Lao Democratische Volksrepubliek; Nepal; Pakistan; Russische Federatie (Oost-Aziatisch Rusland); Thailand; Indonesië; Maleisië; Taiwan

Tijdelijk:
Hong Kong; Verenigde Staten

Onzeker:
Bhutan

FOTOGALERIE

 


Oosterse dwergooruil - Otus sunia
Oosterse dwergooruil - Otus sunia







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: