HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Witkeelcaracara - Phalcoboenus albogularis

Witkeelcaracara

Phalcoboenus albogularis

Nederlands WITKEELCARACARA

Phalcoboenus albogularis (Gould, 1837)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Phalcoboenus
English White throated Caracara Français Caracara à gorge blanche
Deutch Weißkehl Karakara Italiano Caracara golabianca
Polish Karakara patagonska Português Carcará araucano
Svenska Vitstrupig karakara Español Caracara Araucano
Dansk Hvidstrubet Caracara Russkiy Белогорлая горная каракара

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.
Er leven naar schatting 670 tot 6.700 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Phalcoboenus albogularis heeft 2 ondersoorten:
- Phalcoboenus carunculatus
Phalcoboenus carunculatus
Phalcoboenus megalopterus
- Phalcoboenus albogularis

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 49 - 55 cm
Spanwijdte : 110 - 124 cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa - gram

Kenmerken Kenmerken:
De witkeelcaracara lijkt op de nauw verwante Andes caracara, maar in tegenstelling tot die soort is zijn buik (inclusief borst en keel) volledig wit. Jongeren zijn veel minder onderscheidend dan de geelvoorkomende bonte volwassenen, omdat ze over het algemeen bruin zijn met een doffe roze-grijze gezichtshuid.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De witkeelcaracara wordt gevonden in graslanden en andere kale habitats in de Andes in het zuiden van Chili en Argentinië.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De witkeelcaracara is een zeer opportunistische vogel die vaak op de grond loopt, hij zal zich voeden met zowel aas als vrijwel elk klein dier dat hij kan vangen. Dit is een mix van grote insecten en andere ongewervelde dieren samen met jonge knaagdieren en vogels.

Voortplanting Voortplanting:
Bouwt een takkennest op rotsrichels. Legselgrootte 2-3 eieren.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië, Chili.

FOTOGALERIE

 


Witkeelcaracara - Phalcoboenus albogularis
Witkeelcaracara - Phalcoboenus albogularis
Witkeelcaracara - Phalcoboenus albogularis
Witkeelcaracara - Phalcoboenus albogularis
Witkeelcaracara - Phalcoboenus albogularis
Witkeelcaracara - Phalcoboenus albogularis
Witkeelcaracara - Phalcoboenus albogularis
Witkeelcaracara - Phalcoboenus albogularis
Witkeelcaracara - Phalcoboenus albogularis
Witkeelcaracara - Phalcoboenus albogularis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites