HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Chimango - Phalcoboenus chimango

Chimango

Phalcoboenus chimango

Nederlands CHIMANGO

Phalcoboenus chimango (Vieillot, 1816)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Phalcoboenus
English Chimango Français Caracara chimango
Deutch Chimango karakara Italiano Chimango
Polish Trebacz brazowy Português Chimango
Svenska Chimango caracara Español Caracara Chimango
Dansk Chimango caracara Russkiy Химанго

Synonym(s):
- Milvago chimango

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC) as Milvago chimango
2009 — Least Concern (LC) as Milvago chimango
2008 — Least Concern (LC) as Milvago chimango
2004 — Least Concern (LC) as Milvago chimango
2000 — Unknown (LR/LC) as Milvago chimango
1994 — Unknown (LR/LC) as Milvago chimango
1988 — Unknown (LR/LC) as Milvago chimango


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort neemt toe.

Ondersoorten Milvago chimango heeft 2 ondersoorten:
- Milvago chimango chimango
- Milvago chimango temucoensis

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 37 - 40 cm
Spanwijdte : 80 - 99 cm
Gewicht : circa 300 gram

Kenmerken Kenmerken:
Een typische chimango heeft een mantel en een achterkant omzoomd met kaneelbruine veren en wit. Nek, borst en buik zijn lichtbruin. De kop is donkerbruin. Het is de kleinste soort caracara. Vleugels hebben een donkerbruine streep met wit in de basale helft van de primaire kleuren. De staart is lichtbruin met een donkerbruine eindband. De ogen zijn bruin gekleurd. De poten bij het mannetjes zijn geel en bij het vrouwtje en de jongen lichtgrijs gekleurd. De chimango is een intelligente vogel en heeft een hoog probleemoplossend vermogen in vergelijking met andere vogels.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De natuurlijke habitat van de chimango is subtropisch of tropisch droog struikgewas, hooggelegen struikgewas, gematigd grasland, Patagonische steppe en zwaar gedegradeerd voormalig bos. Deze vogel wordt meestal aangetroffen aan randen van water en in de buurt van steden en velden, de laatste vooral als ze pas geploegd zijn. Het is de meest voorkomende roofvogel in Argentijns Patagonië en Chili

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Hij eet insecten, kleine gewervelde dieren en aas. Van de chimango is ook bekend dat hij levende vis van het wateroppervlak vangt.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië, Brazilië, Chili, Paraguay, Uruguay, Falkland Eilanden (Malvinas).

FOTOGALERIE

 


Chimango - Phalcoboenus chimango
Chimango - Phalcoboenus chimango
Chimango - Phalcoboenus chimango
Chimango - Phalcoboenus chimango
Chimango - Phalcoboenus chimango
Chimango - Phalcoboenus chimango
Chimango - Phalcoboenus chimango
Chimango - Phalcoboenus chimango
Chimango - Phalcoboenus chimango
Chimango - Phalcoboenus chimango







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites