HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Geelkopcaracara - Milvago chimachima

Geelkopcaracara

Milvago chimachima

Nederlands GEELKOPCARACARA

Milvago chimachima (Vieillot, 1816)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Milvago
English Yellow Headed Caracara Français Caracara à tête jaune
Deutch Gelbkopf chimango Italiano Caracara testagialla
Polish Trebacz jasnoglowy Português Carrapateiro
Svenska Gulhuvad karakara Español Caracara Chimachima
Dansk Lys Caracara Russkiy Химахима

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort neem toe.

Ondersoorten Milvago chimachima heeft 2 ondersoorten:
- Milvago chimachima chimachima
- Milvago chimachima cordata

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : circa 45 cm
Spanwijdte : 74 - 95 cm
Gewicht : (M) circa 280 - 330 gram / (V) circa 310 - 360 gram

Kenmerken Kenmerken:
De geelkop caracara is breedvleugelig en heeft een lange staart en lijkt enigszins op een kleine buizerd. De volwassen exemplaren hebben een bleekgeel hoofd, met een zwarte streep achter het oog en bleekgeel buik. Het bovenste verenkleed is bruin met opvallende bleke vlekken op de slagpennen van de vleugels, en de staart is crème en bruin gestreept. De kop en buik van juveniele vogels hebben dichte bruine vlekken.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Deze roofvogel komt voor in de savanne, moerassen en bosranden. Het is een inwoner van Costa Rica in het zuiden via Trinidad en Tobago tot het noorden van Argentinië (de provincies Misiones, Chaco, Formosa, Corrientes en Santa Fe), wordt meestal gesignaleerd vanaf zeeniveau tot 1.800 meter en soms tot zelfs 2600 meter boven zeeniveau.

Geluid Geluid:
Het geluid is een karakteristieke schreeuwende "schreee".

Voedsel Voedsel:
De geelkop caracara is omnivoor en eet zowel reptielen, amfibieën en andere kleine dieren als aas. Vogels worden zelden of nooit meegenomen, en deze soort zal geen waarschuwingsgeluiden uitlokken van voedende koppels van gemengde soorten die zijn pad kruisen, zelfs niet in een open cerrado-habitat. Het zal zelf teken van vee verwijderen en opeten. Het wordt ook wel de "tekenvogel" genoemd.

Voortplanting Voortplanting:
Het legt vijf tot zeven bruin gemarkeerde bleekgele eieren in een stoknest in een boom.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië, Aruba, Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Nederlandse Antillen, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad en Tobago, Uruguay, Venezuela.

FOTOGALERIE

 


Geelkopcaracara - Milvago chimachima
Geelkopcaracara - Milvago chimachima
Geelkopcaracara - Milvago chimachima
Geelkopcaracara - Milvago chimachima
Geelkopcaracara - Milvago chimachima
Geelkopcaracara - Milvago chimachima
Geelkopcaracara - Milvago chimachima
Geelkopcaracara - Milvago chimachima
Geelkopcaracara - Milvago chimachima
Geelkopcaracara - Milvago chimachima







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites