HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus

Zwart-witte kuifarend

Spizaetus melanoleucus

Nederlands ZWART-WITTE KUIFAREND

Spizaetus melanoleucus (Vieillot, 1816)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Neophron
English Black and white hawk-eagle Français Aigle noir et blanc
Deutch Elsteradler Italiano Spizastore bianco e nero
Polish Wojownik bialoglowy Português Gaviao pato
Svenska Vithuvad havsörn Español Águila-azor Blanquinegra
Dansk Hvidhovedet Høgeørn Russkiy Венценосный орёл

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/NT)
1988 — Near Threatened (NT)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Spizaetus melanoleucus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 51 - 61 cm
Spanwijdte : 110 - 135 cm
Gewicht : (M) circa 750 gram / (V) circa 850 gram

Kenmerken Kenmerken:
De zwart-witte kuifarend komt in ongeveer hetzelfde leefgebied voor als de bonte kuifarend. De zwart-witte kuifarend is 51 tot 61 cm groot.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De zwart-witte kuifarend komt voor in het zuiden van Mexico, de rest van Midden-Amerika en in Zuid-Amerika langs de kust van de Grote Oceaan tot in Ecuador en verder langs de noordkust van Zuid-Amerika tot in het oosten van Brazilië en het noordoosten van Argentinië. Het is een vogel van verschillende typen bos, van tropisch regenwoud tot meer open bos. Zeer dicht regenwoud maar ook droge savannes worden gemeden. De voorkeur heeft een leefgebied met afwisselend gemengd bos en struikgewas.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Kleine en middelgrote zoogdieren en vogels vormen het voedsel van deze roofvogel. In moerassen worden zelfs eenden en aalscholvers gevangen.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië, Belize, Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Ecuador , Frans Guyana, Guatemala, Guyana, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Venezuela.

FOTOGALERIE

 


Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus
Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus
Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus
Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus
Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus
Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus
Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus
Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus
Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus
Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus
Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus
Zwart-witte kuifarend - Spizaetus melanoleucus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites