HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Zwarte kuifarend - Spizaetus tyrannus

Zwarte kuifarend

Spizaetus tyrannus

Nederlands ZWARTE KUIFAREND

Spizaetus tyrannus (Wied, 1820)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Spizaetus
English Black hawk-eagle Français Aigle tyran
Deutch Tyrannenadler Italiano Spizaeto nero
Polish Wojownik czarny Português Gaviao pega macaco
Svenska Svart hökörn Español Águila-azor Negra
Dansk Sort Høgeørn Russkiy Чёрный хохлатый орёл

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Spizaetus tyrannus heeft 2 ondersoorten:
- Spizaetus tyrannus tyrannus
- Spizaetus tyrannus serus

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 58 - 71 cm
Spanwijdte : 140 cm
Gewicht : (M) circa 950 gram / (V) circa 1120 gram

Kenmerken Kenmerken:
Deze zwarte kuifarend is nauw verwant aan de bonte kuifarend; deze kuifarend is even groot, het is ook een solitair levende roofvogel. Het verenkleed is over het algemeen zwart van kleur, met uitzondering van de witte onderzijde. De staart bevat vier verticale banden.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De zwarte kuifarend komt voor van Midden-Mexico tot het oosten van Peru en het zuiden van Brazilië en het uiterste noorden van Argentinië. Evenals de bonte kuifarend bewoont de zwarte kuifarend laaglandbossen, aangrenzend open land en boomsavannes.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Kleine vogels en zoogdieren zoals opossums en kleine vleermuizen vormen het voedsel van deze vogel.

Voortplanting Voortplanting:
In Panama zijn kuikens geregistreerd in februari, gevederde jongen in juli, jonge vogels in augustus; in Guatemala wordt de legdatum op eind januari geschat.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië, Belize, Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Ecuador , El Salvador, Frans-Guyana, Guatemala, Guyana, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad en Tobago, Venezuela.

FOTOGALERIE

 


Zwarte kuifarend - Spizaetus tyrannus
Zwarte kuifarend - Spizaetus tyrannus
Zwarte kuifarend - Spizaetus tyrannus
Zwarte kuifarend - Spizaetus tyrannus
Zwarte kuifarend - Spizaetus tyrannus
Zwarte kuifarend - Spizaetus tyrannus
Zwarte kuifarend - Spizaetus tyrannus
Zwarte kuifarend - Spizaetus tyrannus
Zwarte kuifarend - Spizaetus tyrannus
Zwarte kuifarend - Spizaetus tyrannus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites