HOME

Nederlands WIJNBORSTSPERWER

Accipiter rhodogaster (Schlegel, 1862)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Accipiter
English Vinous breasted sparrowhawk Français Épervier à poitrine
Deutch Schlegelsperber Italiano Sparviero pettovinaceo
Polish Krogulec rózany Português Gavião de peito avinhado
Svenska Rosabröstad hök Español Gavilán Pechirrojo
Dansk Rosenbrystet Spurvehøg Russkiy Винногрудый ястреб

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 670 tot 6.700 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Accipiter rhodogaster heeft 3 ondersoorten:
- Accipiter rhodogaster rhodogaster
- Accipiter rhodogaster butonensis
- Accipiter rhodogaster sulaensis

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 26 - 33 cm
Spanwijdte : 46 - 62 cm
Gewicht : (M) circa 113 gram / (V) circa 264 gram

Kenmerken Kenmerken:

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Primair en oud secundair bos, van zeeniveau tot 2000 m; ook mangroven, bosgebieden.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Insecten, hagedissen, eekhoorns, muizen en kleine passerines. Gesuggereert wordt dat deze soort voornamelijk een vogeleter is.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Indonesië.

FOTOGALERIE

 


ALTTEXT
TEXT
Wijnborstsperwer - Accipiter rhodogaster
Wijnborstsperwer - Accipiter rhodogaster
ALTTEXT
TEXT
ALTTEXT
TEXT
ALTTEXT
TEXT
ALTTEXT
TEXT
ALTTEXT
TEXT







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: