HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Sanfords zeearend - Haliaeetus sanfordi

Sanfords zeearend

Haliaeetus sanfordi

Nederlands SANFORDS ZEEAREND

Haliaeetus sanfordi (Mayr, 1935)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Haliaeetus
English Sanford's fish-eagle Français Pygargue de Sanford
Deutch Salomonen Seeadler Italiano Aquila di mare di Sanford
Polish Bielik melanezyjski Português Águia marinha de barriga castanha
Svenska Salomonhavsörn Español Pigargo de las Salomón
Dansk Salomonhavørn Russkiy Соломоновский орлан

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Vulnerable (VU)
2008 — Vulnerable (VU)
2004 — Vulnerable (VU)
2000 — Vulnerable (VU)
1996 — Vulnerable (VU)
1994 — Vulnerable (VU)
1988 — Threatened (T)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 250 tot 999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Haliaeetus sanfordi heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 70 - 90 cm
Spanwijdte : 165 - 185 cm
Gewicht : (M) circa 1100 - 1980 gram / (V) circa 1300 - 2725 gram

Kenmerken Kenmerken:
Deze arend is kleiner dan de Europese zeearend, die een spanwijdte heeft van 193 tot 244 cm. De Sanfords zeearend heeft een relatief lange nek, kortere poten en langere staart en is bijna egaal bruin, alleen de kop en hals zijn bleek roodbruin en de staart is meer donkerbruin.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Deze soort is endemisch op de eilanden Bougainville en Buka (Papoea-Nieuw-Guinea) en de Salomonseilanden, de eilandengroep ten oosten van Nieuw-Guinea in het westelijk deel van de Grote Oceaan. Het leefgebied bestaat uit bosranden langs zeekusten.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Sanfords zeearend berooft visarenden van hun prooi of leeft van kadavers. Er zijn ook populaties die meer landinwaarts leven en jagen op middelgrote dieren zoals vleerhonden in bossen.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden.

FOTOGALERIE

 


Sanfords zeearend - Haliaeetus sanfordi
Sanfords zeearend - Haliaeetus sanfordi
Sanfords zeearend - Haliaeetus sanfordi
Sanfords zeearend - Haliaeetus sanfordi
Sanfords zeearend - Haliaeetus sanfordi
Sanfords zeearend - Haliaeetus sanfordi
Sanfords zeearend - Haliaeetus sanfordi
Sanfords zeearend - Haliaeetus sanfordi
Sanfords zeearend - Haliaeetus sanfordi
Sanfords zeearend - Haliaeetus sanfordi
ALTTEXT
TEXT
ALTTEXT
TEXT







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites