HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus

Oosterse bruinekiekendief

Circus spilonotus

Nederlands OOSTERSE BRUINE KIEKENDIEF

Circus spilonotus (Kaup, 1847)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Circus
English Eastern marsh-harrier Français Busard d'Orient
Deutch Mangrovenweihe Italiano Falco di palude
Polish Blotniak wschodni Português Tartaranhão dos pauis asiático
Svenska Brokig kärrhök Español Aguilucho Lagunero Oriental
Dansk Plettet Rørhøg Russkiy Восточный болотный лунь

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2015 — Least Concern (LC)
2014 — Least Concern (LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort is stabiel.
Er leven naar schatting 40.000 tot 60.000 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Circus spilonotus is gesplitst in 2 soorten:
- Circus spilonotus
- Circus spilothorax

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 47 - 55 cm
Spanwijdte : 119 - 145 cm
Gewicht : (M) circa 370 - 780 gram / (V) circa - gram

Kenmerken Kenmerken:
Het mannetje lijkt sterk op de Reunionkiekendief, maar is bleker en is fijner gestreept.Het vrouwtje lijkt op de gewone bruine kiekendiefmaar heeft een geen gele vlek,maar een gestreepte kruin en nek. Onvolwassen vogels zijn lichter van kleur dan die van de bruine kiekendief. Overigens werd deze soort, net als de Afrikaanse bruine kiekendief, Australische bruine kiekendief, Madagaskarkiekendiefen de Reunionkiekendief, als ondersoort beschouwd van de gewone bruine kiekendief.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Deze soort komt voor van centraal Siberië tot noordoostelijk China en Japan. Net als bij de gewone bruine kiekendief bestaat het leefgebied van de vogel uit draslanden met veel riet. Meestal in zoet water, maar ook in brakwater lagunes, meestal in laagland. In Azië komt de vogel ook voor in berggebieden tot op 2000 m boven de zeespiegel en buiten de broedtijd soms in bosgebieden die nog hoger kunnen liggen. Honderden individuen kunnen buiten de broedtijd bij elkaar gezien worden in uitgestrekte rietlanden waarin ze overnachten.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Zeer breed aanbod van prooien, variërend met lokale beschikbaarheid. Geeft de voorkeur aan kleine of middelgrote vogels.

Voortplanting Voortplanting:
Het broedseizoen begint in april. Het nest is gemaakt van takken en op de grond gebouwd, meestal in een rietveld. Er worden vier tot zeven eieren gelegd die 33 tot 48 dagen worden uitgebroed. De jongen vliegen uit na 35 tot 40 dagen.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
China, Indonesië, Mongolië, Papoea-Nieuw-Guinea.

FOTOGALERIE

 


Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus
Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus
Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus
Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus
Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus
Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus
Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus
Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus
Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus
Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus
Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus
Oosterse bruinekiekendief - Circus spilonotus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites