HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus

Afrikaanse Bruine kiekendief

Circus Ranivorus

Nederlands AFRIKAANSE BRUINE KIEKENDIEF

Circus Ranivorus (Daudin, 1800)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Circus
English African Marsh Harrier Français Busard grenouillard
Deutch Froschweihe Italiano Falco di palude africano
Polish Blotniak afrykanski Português Tartaranhão dos pântanos
Svenska Grodkärrhök Español Aguilucho Lagunero Etiópico
Dansk Afrikansk Rørhøg Russkiy Африканский лунь

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2013 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Er zijn geen ondersoorten gemeld (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 45 - 50 cm
Spanwijdte : ? cm
Gewicht : (M) ? gram / (V) ? gram

Kenmerken Kenmerken:
De Afrikaanse bruine kiekendief is een roofvogel die behoord tot het geslacht Circus. De volwassen exemplaren zijn 45 tot 50 cm lang en zijn meestal bruin met bleke strepen op het hoofd, borst, dijen en de buik. In tegenstelling tot de meeste kiekendieven, zijn de mannetjes en vrouwtjes gelijk gekleurd, echter juveniele vogels zijn donkerbruin met een bleke borstband en bleke markeringen op het hoofd. De staart- en vleugelveren hebben donkere blokkeren op alle leeftijden. Het aantal exemplaren in het wild is helaas onbekend.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Deze roofvogel is vooral te vinden in de Okavango Delta in Botswana, in waterrijke gebieden, met name die met riet, maar ook in grasland en landbouwgrond.

Geluid Geluid:
Hij is meestal stil, maar heeft een hoog, tweetonige roep.

Voedsel Voedsel:
Deze kiekendief voedt grotendeels met kleine zoogdieren, zoals de gestreepte muis Rhabdomys pumilio en slaat ook vogels en kikkers.

Voortplanting Voortplanting:
De vogels zijn monogaam en blijven het hele jaar door op grondgebied waar zij paren. Het nest wordt meestal gebouwd in een bedding waar er drie of vier witte eitjes worden gelegd.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leef- en broedgebied:
Angola; Botswana; Burundi; Congo, de Democratische Republiek van de; Eswatini; Kenia; Malawi; Mozambique; Namibië; Rwanda; Zuid-Afrika; Soedan; Oeganda; Zambia; Zimbabwe.

FOTOGALERIE

 


Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus)
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus)
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus)
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus)
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus)
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus)
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus
Afrikaanse Bruine kiekendief - Circus Ranivorus)







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites