Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Kleine sperwer - Accipiter gularis
Kleine sperwer - Accipiter gularis
Kleine sperwer - Accipiter gularis
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Kleine sperwer - Accipiter gularis (Temminck & Schlegel 1844)
English Japanese sparrowhawk FranÁais Epervier du Japon Deutch Trillersperber
Italiano Sparviero giapponese Svenska TaigahŲk EspaŮol Gavilancito Japonťs
PortuguÍs Gavi„ozinho-oriental Polski krogulec japonski Dansk Japansk SpurvehÝg
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort is stabiel Populatie trend van deze soort is stabiel.
 
Ondersoorten:
Accipiter gularis heeft 4 ondersoorten:
- Accipiter gularis gularis
- Accipiter gularis nisoides
- Accipiter gularis sibiricus
- Accipiter gularis iwasakii
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 23 - 30 cm
Spanwijdte : 46 - 58 cm
Gewicht : (M) circa 85 - 142 gram / (V) circa 110 - 190 gram
 
Kenmerken:
De kleine sperwer is 23Ė30 cm lang, waarbij het vrouwtje groter is dan het mannetje. Mannetjes hebben donker gebande onderwanden, licht gebarsten onderzijde, donkergrijze bovenzijde en rode ogen. Vrouwtjes hebben gele ogen en donker gebarsten onderzijde. Jongeren hebben bruine bovendelen en strepen op de borst.
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
China, Japan, Korea, Korea, MongoliŽ, Taiwan.
 
Habitat:
Verschillende soorten bos, waaronder naaldhout.
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
Meestal kleine bospassanten en af ​​en toe middelgrote vogels, zoals eksters
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: