HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Filippijnse slangenarend - Spilornis holospilus

Filippijnse slangenarend

Spilornis holospilus

Nederlands FILIPPIJNSE SLANGENAREND

Spilornis holospilus (Vigors, 1831)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Spilornis
English Philippine Serpent-Eagle Français Serpentaire des Philippines
Deutch Philippinen schlangenweihe Italiano Serpentario delle Filippine
Polish Wezojad filipinski Português Águia serpentária de nuca escamosa
Svenska Filippinsk hjälmörn Español Culebrera Filipina
Dansk Filippinsk Slangeørn Russkiy Филиппинский Хохлатый Змееяд

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Spilornis holospilus heeft 2 ondersoorten:
- Spilornis holospilus holospilus
- Spilornis holospilus panayensis

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 47 - 53 cm
Spanwijdte : 105 - 120 cm
Gewicht : (M) circa 600 -670 gram / (V) circa 690 - 760 gram

Kenmerken Kenmerken:
De Filippijnse slangenarend onderscheidt zich van andere soorten slangarend door meer goed gedefinieerde vlekken op de buik en vleugels.

De Filippijnse slangarend is een arend die voorkomt op de belangrijkste eilanden van de Filippijnen. Het wordt soms behandeld als een ras van de Indische slangenarend (Spilornis cheela). Deze soort wordt meestal aangetroffen in open plekken in bossen, open bossen en soms in gecultiveerde landen met verspreide bomen. Het is endemisch voor de Filippijnen. De soort komt voor op het grootste deel van de grote eilanden, behalve Palawan.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Het leeft in primair en secundair bos. De vogel zweeft vaak boven open plekken en rivierdalen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Waargenomen dat deze vogel zich voedt met slangen, maar ook amfibieën, reptielen en andere levende prooien.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Filippijnen.

FOTOGALERIE

 


Filippijnse slangenarend - Spilornis holospilus
Filippijnse slangenarend - Spilornis holospilus
Filippijnse slangenarend - Spilornis holospilus
Filippijnse slangenarend - Spilornis holospilus
Filippijnse slangenarend - Spilornis holospilus
Filippijnse slangenarend - Spilornis holospilus
Filippijnse slangenarend - Spilornis holospilus
Filippijnse slangenarend - Spilornis holospilus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites