HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Coopers sperwer - Accipiter cooperii

Coopers sperwer

Accipiter cooperii

Nederlands COOPERS SPERWER

Accipiter cooperii (Bonaparte, 1828)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Accipiter
English Cooper´s hawk Français Épervier de Cooper
Deutch Rundschwanz sperber Italiano Sparviero di Cooper
Polish Krogulec czarnolbisty Português Gavião galinha
Svenska Coopers hök Español Gavilán de Cooper
Dansk Gråkronet Duehøg Russkiy Куперов ястреб

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort neemt toe.

Ondersoorten Accipiter cooperii heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 37 - 47 cm
Spanwijdte : 64 - 87 cm
Gewicht : (M) circa 276 - 388 gram / (V) circa 461 - 700 gram

Kenmerken Kenmerken:
Zoals bij veel andere roofvogels, is het mannetje kleiner dan het vrouwtje. De Coopers sperwers die ten oosten van de Mississippi leven, zijn in de regel groter dan die uit het westen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Broedt in loof-, naald- en gemengde bossen, struikgewas, vaak met een dicht bladerdak.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Over het algemeen voedt het zich voornamelijk met middelgrote vogels, maar in sommige gebieden kleine zoogdieren. Af ​​en toe reptielen.

Voortplanting Voortplanting:
Eieren van het eerste legsel worden normaal gesproken gelegd van begin april tot eind mei.

Overige Overige:
De soort werd in 1828 voor het eerst beschreven door de Franse natuurvorser Karel Lucien Bonaparte. De vogel werd naar William Cooper genoemd, een van de oprichters van het New York Lyceum of Natural History (tegenwoordig de New York Academy of Sciences).

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Belize; Canada; Colombia; Guatemala; Honduras; Mexico; Nicaragua; Verenigde Staten.

FOTOGALERIE

 


Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii
Coopers sperwer - Accipiter cooperii







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites