HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Beaudouins Slangenarend - Circaetus beaudouini

Beaudouins Slangenarend

Circaetus beaudouini

Nederlands BEAUDOUINS SLANGENAREND

Circaetus beaudouini (Verreaux & Des Murs, 1862)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Circaetus
English Beaudouin's Snake-eagle Français Circaète de Beaudouin
Deutch Beaudouin Schlangenadler Italiano Biancone di Beaudouin
Polish Gadozer prazkowany Português Águia cobreira de cinzenta
Svenska Beaudouins ormörn Español Culebrera Sudanesa
Dansk Sahelslangeørn Russkiy Бодузнов змееяд

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2018
► Eerdere publicaties...
2017 — Vulnerable (VU)
2017 — Vulnerable (VU)
2016 — Vulnerable (VU)
2014 — Vulnerable (VU)
2012 — Vulnerable (VU)
2008 — Vulnerable (VU)
2007 — Vulnerable (VU)
2006 — Not Evaluated (NE)
2004 — Not Recognized (NR)
2000 — Not Recognized (NR)
1994 — Not Recognized (NR)
1988 — Not Recognized (NR)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 2.500 tot 10.000 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Circaetus beaudouini heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 60 - 66 cm
Spanwijdte : 155 - 170 cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De vogel is 60 tot 66 cm lang en heeft een spanwijdte van 155 tot 170 cm. Deze slangenarend lijkt sterk op de gewone slangenarend die 's zomers in Eurazië broedt. Ook is de soort nauw verwant aan de zwartborstslangenarend (C. pectoralis) die in Afrika broedt. Deze slangenarend is gemiddeld donkerder op de rug, de markeringen op de ondervleugel zijn meer uitgesproken en ook het contrast in de bandering van de staart is duidelijker, terwijl de borst en buik lichter zijn en de streping op de borst meer op de flanken zichtbaar is. Sinds de eeuwwisseling is door beter waarnemen duidelijk geworden dat Beaudouins slangenarend in Gambia meer verspreid en algemener voorkomt dan de gewone slangenarend die daar veel zeldzamer is.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Bos, grasland, struikgewas, savanne.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Beaudouins slangenarenden eten slangen, hagedissen, vogels, insecten en enkele kleine zoogdieren zoals knaagdieren. Ze jagen op een prooi of vanuit de lucht, af en toe zwevend.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Burkina Faso, Kameroen, Tsjaad, Kongo, Ivoorkust, Gambia, Guinee, Mali, Mauritanië, Niger, Nigeria, Senegal, Soedan, Oeganda.

FOTOGALERIE

 


Beaudouins Slangenarend - Circaetus beaudouini
Beaudouins Slangenarend - Circaetus beaudouini
Beaudouins Slangenarend - Circaetus beaudouini
Beaudouins Slangenarend - Circaetus beaudouini
Beaudouins Slangenarend - Circaetus beaudouini
Beaudouins Slangenarend - Circaetus beaudouini
Beaudouins Slangenarend - Circaetus beaudouini
Beaudouins Slangenarend - Circaetus beaudouini







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites