HOME
Amerikaanse zwarte arend - Buteogallus solitarius

Amerikaanse zwarte arend

Buteogallus solitarius

Nederlands AMERIKAANSE ZWARTE AREND

Buteogallus solitarius (von Tschudi, 1844)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Buteogallus
English Solitary Eagle Français Buse solitaire
Deutch Einsiedleradler Italiano Aquila solitaria
Polish Harpijnik ciemny Português Águia solitária
Svenska Eremitörn Español Águila Solitaria
Dansk Eremitørn Russkiy Чёрный орёл-отшельник

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2019
► Eerdere publicaties...
2020 — Near Threatened (NT)

Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 1.000 tot 2.499 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Buteogallus solitarius heeft 2 ondersoorten:
- Buteogallus solitarius solitarius
- Buteogallus solitarius sheffleri

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte: 63 - 76 cm
Spanwijdte: 152 - 188 cm
Gewicht: circa 2750 gram

Kenmerken Kenmerken:
De volwassen Amerikaanse zwarte arend is egaal donkergrijs, lijkt vaak zwart, met witte aftekeningen op de staart. Hij lijkt erg op de gewone zwarte havik en de grote zwarte arendbuizerd, maar is veel groter en heeft aanzienlijk bredere vleugels, die bijna tot aan het puntje van de staart reiken. De uitzonderlijk brede vleugels zijn een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van deze soort. Zijn lijf ziet er ook behoorlijk dik uit.

De juveniel is bruin en geelbruin gevlekt, met markeringen rond de ogen. Verder lijkt deze op de volwassene.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Amerikaanse zwarte arend komt oorspronkelijk uit Mexico en Midden- en Zuid-Amerika. Hij wordt gevonden in bergachtige of heuvelachtige bossen, op hoogtes tussen 600 en 2200 meter boven zeeniveau. De frequente meldingen uit laaglanden zijn meestal verkeerde identificaties van een andere soort, meestal de gewone zwarte havik of de grote zwarte havik. Hij is zeldzaam in alle gebieden van zijn assortiment en slecht bekend.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Er is heel weinig bekend over het dieet, behalve dat hij op grote slangen en reekalfjes lijkt te jagen. De overblijfselen van een chachalaca werden in één nest opgemerkt.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:
Recent DNA-onderzoek heeft aangetoond dat de Amerikaanse zwarte arend nauw verwant is aan de zwarte haviken.

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië; Belize; Bolivia, Plurinationale Staten van; Colombia; Costa Rica; Ecuador; Guatemala; Guyana; Honduras; Mexico; Nicaragua; Panama; Peru; Venezuela, Bolivariaanse Republiek.

Mogelijk uitgestorven:
El Salvador.

FOTOGALERIE

 


Amerikaanse zwarte arend - Buteogallus solitarius
Amerikaanse zwarte arend - Buteogallus solitarius







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: