Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŰ OceaniŰ
Afbeeldingen
Voorkomen Otus pembaensis
Taxonomie:
   ORDE Strigiformes
    ONDER ORDE  
        FAMILIE Strigidae
            ONDER FAMILIE :  
Benaming:
Nederlands Pemba-dwergooruil - Otus pembaensis (Pakenham, 1937)
English Pemba Scops-owl Franšais Petit-duc de Pemba Deutch Pembaeule
Italiano Assiolo di Pemba Svenska ? Espa˝ol Autillo de Pemba
Portuguŕs ? Polski Syczek ognisty Dansk PembadvŠrghornugle
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort loopt terug Populatie trend van deze soort loopt terug.
 
Ondersoorten:
Otus pembaensis heeft geen ondersoorten (monotypisch).
Dit taxon wordt door sommige auteurs beschouwd als een ondersoort van Otus rutilus.
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : - cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram
 
Kenmerken:
-
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
Tanzania.
 
Habitat:
-
 
Geluid:
-
 
Voedsel:
-
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
 
 
Ingezonden foto's:
ę: