HOME
Kaapse grasuil - Tyto capensis

Kaapse grasuil

Tyto capensis

Nederlands KAAPSE GRASUIL

Tyto capensis (Smith, 1834)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Tytonidae Tyto
English African Grass-owl Français Chouette Effraie Du Cap
Deutch Kapgraseule Italiano Barbagianni delle erbe
Polish Plomykówka ziemna Português Coruja dos campos
Svenska Gräsuggla Español Lechuza de El Cabo
Dansk Kapslørugle Russkiy Капская сипуха

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Tyto capensis heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 34 - 42 cm
Spanwijdte : 28 - 35 cm
Gewicht : (M) 370 - 488 gram / (V) 430 - 535 gram

Kenmerken Kenmerken:
Donkere roetkleurig tot olijfbruine bovendeel met witte stippen contrasteert duidelijk met de witachtige tot bleekgele onderzijde.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Kaapse grasuilen worden het meest waargenomen in de buurt van waterlichamen, zoals kreken, vijvers of moerassen. In tegenstelling tot de meeste roofvogels, nestelen ze op de grond tussen het hoge gras dat in de moerassen groeit. Ze vertrappen het gras in een koepelvormig platform om een ​​nest- of slaapplaats te creëren en creëren tunnels of landingsbanen door het gras om meerdere slaapplaatsen met elkaar te verbinden.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Kaapse grasuilen eten het liefst kleine knaagdieren, zoals spitsmuizen of Afrikaanse vlei-ratten (Otoyms). De meeste prooien komen van dichtbij de grond, maar van Kaapse grasuilen is ook bekend dat ze vleermuizen, grote insecten en kleine vogels in de lucht vangen.

Voortplanting Voortplanting:
Kaapse grasuilen zijn monogaam. Het is onbekend hoe partners worden gevonden en aangetrokken vanwege het geheimzinnige karakter van deze uilen. Tijdens de incubatie zorgen mannetjes echter voor en voeden ze vrouwtjes. Mannetjes en vrouwtjes verdedigen het nest en communiceren met elkaar wanneer ze prooien naar de kuikens brengen.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Angola, Burundi, Kameroen, Kongo, Ethiopië, Kenia, Lesotho, Malawi, Mozambique, Rwanda, Zuid-Afrika, Swaziland, Tanzania, Oeganda, Zambia, Zimbabwe.

FOTOGALERIE

 


Kaapse grasuil - Tyto capensis
Kaapse grasuil - Tyto capensis
Kaapse grasuil - Tyto capensis
Kaapse grasuil - Tyto capensis
Kaapse grasuil - Tyto capensis
Kaapse grasuil - Tyto capensis
Kaapse grasuil - Tyto capensis
Kaapse grasuil - Tyto capensis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: