HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Verreaux oehoe - Bubo lacteus

Verreaux oehoe

Bubo lacteus

Nederlands VERREAUX OEHOE

Bubo lacteus (Temminck, 1820)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Bubo
English Giant Eagle-owl Français Grand-duc De Verreaux
Deutch Blaßuhu Italiano Gufo latteo
Polish Puchacz mleczny Português Bufo de Verreaux
Svenska Mjölkuv Español Búho Lechoso
Dansk Savannehornugle Russkiy Бледный филин

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Bubo lacteus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 58 - 66 cm
Spanwijdte : circa 140 cm
Gewicht : (M) 1600 - 3100 gram / (V) 1600 - 3100 gram

Kenmerken Kenmerken:
Volwassen Verreaux oehoes meten ruim 60 tot 65 centimeter, wat maakt dat dit de grootste Afrikaanse uil is. De uil is onmiskenbaar. Deze oehoe is grijsbruin van boven en is van onder melkwit, met daarin een fijne streping. Opvallend zijn de rozekleurige oogleden.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Verreaux oehoe komt voor in grote delen van Afrika ten zuiden van de Sahara en is met name aan te treffen in streken waar veel acacia's groeien. Het is een vogel van half open landschappen waarin plaatselijk grote, oude bomen staan zoals in bossavannes.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Deze uil is een schemer- en nachtactieve vogel. Zijn prooi bestaat in hoofdzaak uit slangen en hagedissen.

Voortplanting Voortplanting:
Hij broedt in de holtes van dikke bomen (baobabs) of ongebruikte nesten van de palmgier.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Kameroen, Tsjaad, Kongo, Ivoorkust, Djibouti, Eritrea, Ethiopië, Gambia, Ghana, Guinea, Guinee-Bissau, Kenia, Liberia, Malawi, Mali, Mauritanië, Mozambique, Namibië, Niger, Nigeria, Rwanda, Senegal, Sierra Leone, Somalië, Zuid-Afrika, Soedan, Swaziland, Tanzania, Togo, Oeganda, Zambia, Zimbabwe.

Regionaal uitgestorven: Lesotho.

FOTOGALERIE

 


Verreaux oehoe - Bubo lacteus
Verreaux oehoe - Bubo lacteus
Verreaux oehoe - Bubo lacteus
Verreaux oehoe - Bubo lacteus
Verreaux oehoe - Bubo lacteus
Verreaux oehoe - Bubo lacteus
Verreaux oehoe - Bubo lacteus
Verreaux oehoe - Bubo lacteus
Verreaux oehoe - Bubo lacteus
Verreaux oehoe - Bubo lacteus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:
Verreaux oehoe - Bubo lacteus

© Mevrouw Petra Fleurbaaij - augustus 2010
Locatie : Zuid-Afrika
Camera:
Lens:

Verreaux oehoe - Bubo lacteus

© Mevrouw Petra Fleurbaaij - augustus 2010
Locatie : Zuid-Afrika
Camera:
Lens:

Top 1000 Birding Websites