HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Steenuil - Athene noctua

Steenuil

Athene noctua

Nederlands STEENUIL

Athene noctua (Scopoli, 1769)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Athene
English Little Owl Français Chouette Chevêche
Deutch Steinkauz Italiano Civetta comune
Polish Pójdźka Português Mocho galego
Svenska Minervauggla Español Mochuelo Europeo
Dansk Kirkeugle Russkiy Домовый сыч

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2019
► Eerdere publicaties...
2018 — Least Concern (LC)
2016 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.
Er leven naar schatting 5.000.000 tot 9.999.999 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Athene noctua heeft 19 ondersoorten:
- Athene noctua noctua
- Athene noctua sarda
- Athene noctua daciae
- Athene noctua salentina
- Athene noctua spilogastra
- Athene noctua glaux
- Athene noctua vidalii
- Athene noctua grueni
- Athene noctua cantabriensis
- Athene noctua lilith
- Athene noctua indigena
- Athene noctua saharae
- Athene noctua solitudinis
- Athene noctua bactriana
- Athene noctua ludlowi
- Athene noctua plumipes
- Athene noctua orientalis
- Athene noctua somaliensis
- Athene noctua impasta

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : - cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Afghanistan, Albanië, Andorra, Armenië, Oostenrijk, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, China, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, India, Iran, Irak, Israël, Italië, Jordanië, Kazachstan, Korea, Kirgizië, Letland, Libanon, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Moldavië, Mongolië, Montenegro, Nepal, Nederland, Oman, Pakistan, Polen, Portugal, Roemenië, Saoedi-Arabië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zwitserland; Syrische Arabische Republiek, Tadzjikistan, Turkije, Turkmenistan, Oekraïne, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Oezbekistan, de Westelijke Sahara, Jemen.

Mogelijk uitgestorven: Liechtenstein
Geïntroduceerd: Nieuw-Zeeland.

FOTOGALERIE

 


Steenuil - Athene noctua
Steenuil - Athene noctua
Steenuil - Athene noctua
Steenuil - Athene noctua
Steenuil - Athene noctua
Steenuil - Athene noctua







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites