HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Solomons oehoe - Nesasio solomonensis

Solomons oehoe

Nesasio solomonensis

Nederlands SOLOMONS OEHOE

Nesasio solomonensis (Hartert, 1901)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Nesasio
English Fearful Owl Français Hibou redoutable
Deutch Salomoneneule Italiano Gufo delle Isole Solomon
Polish Uszatka kreskowana Português
Svenska Skräckuggla Español Búho de las Salomón
Dansk Ørnenæbbet Ugle Russkiy Соломонская ушастая сова

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Vulnerable (VU)
2008 — Vulnerable (VU)
2004 — Vulnerable (VU)
2000 — Vulnerable (VU)
1996 — Vulnerable (VU)
1994 — Vulnerable (VU)
1988 — Near Threatened (NT)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Nesasio solomonensis heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : - cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Solomons oehoe is een grote uil die ongeveer 38 cm lang wordt. Het heeft een roestbruine gezichtsschijf en duidelijke witte wenkbrauwen. De binnenrand van de gezichtsschijf is ook wit. Hij is meestal bruin gevlekt met een diepe okerkleurige onderkant en zwartachtige strepen. Deze soort kan worden verward met de Solomon valkuil, hoewel deze iets kleiner en slanker is. Het lijkt ook op de lachuil, die nu is uitgestorven.

De oproep is vergelijkbaar met een duidelijke menselijke schreeuw, die in volume en toon toeneemt en in een reeks wordt uitgezonden, waarbij elke puls wordt herhaald met tussenpozen van tien seconden.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Solomons oehoe is endemisch voor het eiland Bougainville in Papoea-Nieuw-Guinea en voor het eiland Choiseul en voor het eiland Santa Isabel op de Salomonseilanden. Hij wordt gevonden in laaggelegen laagland en heuvelbossen, meestal in primair bos maar soms ook in nabijgelegen secundaire bos- en bosranden tot ten minste 2000 meter boven zeeniveau.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:

Voortplanting Voortplanting:
Hoewel ze over het algemeen nestelen in boomgaten en scheuren, zijn er nesten van de angstige uil gevonden op de met epifyten bedekte takken van grote vijgenbomen, Zowel in primair bos als dicht bij de bosrand en in de buurt van tuinen.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Papoea-Nieuw-Guinea, Salomonseilanden.

FOTOGALERIE

 


Solomons oehoe - Nesasio solomonensis
Solomons oehoe - Nesasio solomonensis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites