HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Simeulue-dwergooruil - Otus umbra

Simeulue-dwergooruil

Otus umbra

Nederlands SIMEULUE-DWERGOORUIL

Otus umbra (Richmond, 1903)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Simeulue Scops-owl Français Petit-duc de Simalur
Deutch Simalureule Italiano Assiolo di Simalur
Polish Syczek mroczny Português
Svenska Simeuluedvärguv Español Autillo de Simalur
Dansk Umbrodværghornugle Russkiy Сималурская совка

Synonym(s):
- Mentawi-dwergooruil

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Near Threatened (NT)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT)
2000 — Unknown (LR/NT)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Er zijn geen ondersoorten gemeld (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 16 - 18 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Simeulue dwergooruil is een roodbruine kleine uil met korte oren. Heeft een gewone roestbruine gezichtsschijf. Het  bovenwerk heeft zwarte vlekken. Vluchtveren en staart geblokkeerd. De onderkant is iets bleker dan de bovenkant met witachtige vlekken, roestbruine strepen en enkele zwarte strepen. Iris donkergeel, snavel en voeten grijs.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Simeulue dwergooruil is voorstander van bosranden en overblijfselen, vooral aan kusten, evenals kruidnagelplantages.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Simeulue dwergooruil voedt zich voornamelijk met insecten.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Indonesië.

FOTOGALERIE

 


Simeulue-dwergooruil - Otus umbra
Simeulue-dwergooruil - Otus umbra







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: