HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE

Nederlands SIAUDWERGOORUIL

Otus siaoensis (Schlegel, 1873)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Siau Scops-Owl Français Petit-duc de l'île Siau
Deutch Siau-Zwergohreule Italiano
Polish syczek brązowy Português
Svenska Siaudvärguv Español Autillo de Siau
Dansk Siaudværghornugle Russkiy Совка Сяо

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2018
► Eerdere publicaties...
2016 — Critically Endangered (CR)
2012 — Critically Endangered (CR)
2009 — Critically Endangered (CR)
2008 — Critically Endangered (CR)
2004 — Critically Endangered (CR)
2000 — Critically Endangered (CR)
1994 — Not Recognized (NR)
1988 — Not Recognized (NR)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.
Er leven naar schatting 1 tot 49 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Otus siaoensis heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 18 - 19 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Siaudwergooruil is een ernstig bedreigde uilensoort, die mogelijk zelfs uitgestorven is. Ze leven op het eiland Siau, ten noorden van Sulawesi, Indonesië en zijn (waren) bosbewoners. De soort is alleen bekend uit één holotype uit 1866, hoewel er de afgelopen jaren enkele lokale rapporten zijn geweest. Alle individuen die zijn vertrokken. De taxonomische opstelling voor deze uil is niet volledig uitgewerkt. Hoewel het door het IOC als een aparte soort wordt erkend, beschouwen anderen het als een ondersoort van de Sulawesi-dwergooruil of de Molukse dwergooruil. De Siaudwergooruil is een kleine uil. Een typische dwergooruil met relatief grote kop en poten, zeer fijngestreepte vleugels en staart.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Er zijn geen ecologische gegevens, hoewel het redelijk is om aan te nemen dat de soort een bosbewoner is met zijn naaste soortgenoten

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Indonesië.

FOTOGALERIE

 


Siaudwergooruil - Otus siaoensis
Siaudwergooruil - Otus siaoensis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: