HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Serendip-dwergooruil - Otus thilohoffmanni

Serendip-dwergooruil

Otus thilohoffmanni

Nederlands SERENDIP-DWERGOORUIL

Otus thilohoffmanni (Warakagoda & Rasmussen, 2004)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Serendib Scops-owl Français Petit-duc de Sérendip
Deutch Serendib-Zwergohreule Italiano
Polish Syczek cejloński Português
Svenska Ceylondvärguv Español Autillo de Thilo Hoffmann
Dansk Sri Lanka-dværghornugle Russkiy Цейлонская совка

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Endangered (EN)
2008 — Endangered (EN)
2006 — Endangered (EN)
2004 — Not Recognized (NR)
2000 — Not Recognized (NR)
1994 — Not Recognized (NR)
1988 — Not Recognized (NR)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 150 tot 700 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Otus thilohoffmanni heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 17 - 18 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Serendip-dwergooruil is een kleine, kortstaartige, tamelijk gelijkmatig roodachtige dwergooruil met oogkleur variërend van geel tot oranje. Heeft geen duidelijke oorbosjes en een zwak gedefinieerde gezichtsschijf. Licht bevederde tarsi met voor minder dan de helft van hun lengte. De bovendelen zijn over het algemeen bijna gelijkmatig roestbruin gemarkeerd met kleine, korte zwartachtige punthaken, vlekken en / of strepen, maar zonder witte vlekken.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Serendip-dwergooruil wordt gevonden in grote stukken laaglandregenwoud, binnen een hoogte van 30 tot 530 meter boven zeeniveau.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Serendip-dwergooruil is in wezen een nachtelijke jager met geheimzinnige gewoonten die weinig worden begrepen. Dit wordt veelal afgeleid uit vocalisatiepatronen. De vocalisatie begint in de schemering, maar de vogel verlaat zijn slaapplaats pas om te eten als de duisternis valt. Tijdens de eerste twee uur van de duisternis jaagt de uil in het kreupelhout op kevers en motten, gebruikmakend van deze tijd wanneer er geen concurrentie is van andere nachtdieren, en gaat later naar hogere niveaus voor dezelfde prooi.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Sri Lanka

FOTOGALERIE

 


Serendip-dwergooruil - Otus thilohoffmanni
Serendip-dwergooruil - Otus thilohoffmanni
Serendip-dwergooruil - Otus thilohoffmanni
Serendip-dwergooruil - Otus thilohoffmanni
Serendip-dwergooruil - Otus thilohoffmanni
Serendip-dwergooruil - Otus thilohoffmanni







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: