HOME
Santa-Barbara schreeuwuil - Megascops barbarus

Santa-Barbara schreeuwuil

Megascops barbarus

Nederlands SANTA-BARBARA SCHREEUWUIL

Megascops barbarus (Sclater & Salvin, 1868)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Megascops
English Bearded Screech-owl Français Petit-duc bridé
Deutch Tropfeneule Italiano Assiolo di Santa Barbara
Polish Syczek oczkowany Português
Svenska Chiapasskrikuv Español Autillo Barbudo
Dansk Santa Barbara-dværghornugle Russkiy Бородатая совка

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2020 — Least concern (LC)
2013 — Vulnerable (VU)
2012 — Vulnerable (VU)
2008 — Near Threatened (NT)
2004 — Near Threatened (NT)
2000 — Unknown (LR/NT)
1994 — Unknown (LR/NT)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Megascops barbarus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 16 - 20 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : 58 - 79 gram

Kenmerken Kenmerken:
De oorbosjes van de Santa-Barbara schreeuwuil zijn erg klein. Er is een lichtbruine en een roodbruine variant. De gezichtssluier is licht met een dunne donkere rand. De bovenkant heeft bruine, witte en zwarte vlekken, de vlekken op de bovenmantel zijn sterk wit. De schouderveren hebben witachtige vlaggen aan de buitenkant met zwarte randen. De kist heeft een dikke bruine en geelbruine band. Flanken en buik zijn wit en vertonen donkere schachtstrepen. Het poten zijn bevederd. De vleugels reiken tot voorbij de korte staart. De iris is geel. De snavel is groengrijs. De tenen zijn roze-grijs. Vertegenwoordigers van de roodbruine patroonvarianten zijn minder sterk en de markeringen aan de boven- en onderkant zijn roodbruin.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Santa-Barbara schreeuwuil wordt gevonden in bergachtig groenblijvend en vochtig dennen-eikenbos op een hoogte van 1800 - 2500 meter.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Santa-Barbara schreeuwuil voedt zich voornamelijk met grote insecten.

Voortplanting Voortplanting:
Zijn nest is niet beschreven, maar het is bekend dat het 4-5 eieren legt.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Guatemala, Mexico.

FOTOGALERIE

 


Santa Barbara schreeuwuil - Megascops barbarus
Santa Barbara schreeuwuil - Megascops barbarus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: