HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Santa-Martaschreeuwuil - Megascops gilesi

Santa-Martaschreeuwuil

Megascops gilesi

Nederlands SANTA-MARTA SCHREEUWUIL

Megascops gilesi (Krabbe, 2017)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Megascops
English Santa Marta Screech-Owl Français Petit-duc de Santa Marta
Deutch Italiano
Polish Syczoń stokowy Português
Svenska Santamartaskrikuv Español Autillo de Santa Marta
Dansk Russkiy

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2019
► Eerdere publicaties...
2019 — Vulnerable (VU)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 2.300 tot 7.500 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Megascops gilesi heeft geen ondersoorten (nieuw ontdekte soort)

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : - cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Santa-Martaschreeuwuil is in 2017 door de Deense ornitholoog Niels Krabbe geldig beschreven en vernoemd naar de natuurbeschermer Robert Giles. Het verenkleed is vergelijkbaar met dat van anderen van zijn soort, met een roodachtig tot grijsbruin hoofd, rug, borst en vleugels en een bleke buik. De kroon en rug zijn gestreept, de borst heeft donkerbruine strepen en de buik is lichtbruin gestreept. De tarsi hebben goudgele veren.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Santa-Martaschreeuwuil komt voor in vochtig natuurlijk bos tussen de 1800 en 2500 meter boven zeeniveau in de Sierra Nevada de Santa Marta in het noorden van Colombia. Bijna alle records zijn afkomstig van de San Lorenzo-bergkam en nabijgelegen gebieden, die gemakkelijk toegankelijk zijn en regelmatig worden bezocht door groepen vogels. Er is een kleiner aantal eBird-rapporten in het centrale deel van de bergketen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Er is niets bekend over het dieet en het foerageergedrag van de Santa-Martaschreeuwuil.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Colombia.

FOTOGALERIE

 


Santa-Martaschreeuwuil - Megascops gilesi
Santa-Martaschreeuwuil - Megascops gilesi







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: