HOME
Ridgway's zaaguil - Aegolius ridgwayi

Ridgway's zaaguil

LATIAegolius ridgwayiJN

Nederlands RIDGWAYS ZAAGUIL

Aegolius ridgwayi (Alfaro, 1905)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Aegolius
English Southern Saw-whet Owl Français Nyctale immaculée
Deutch Ridgwaykauz Italiano Civetta del Ridgway
Polish Wlochatka bialolica Português
Svenska Brun pärluggla Español Mochuelo Moreno
Dansk Hvidbrynet Perleugle Russkiy Бесполосый мохноногий сыч

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/NT)
1988 — Near Threatened (NT)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Aegolius ridgwayi heeft 3 ondersoorten:
- Aegolius ridgwayi ridgwayi
- Aegolius ridgwayi tacanensis
- Aegolius ridgwayi rostratus

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 18 - 20 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De snavel van de Ridgeways zaaguil is zwart. Ogen zijn geel. Gezichtsschijf (cirkel van veren rond de ogen) bruin, met een centraal gebied duidelijker en met witte randen. Rug roodbruin. Gezicht roodbruin, donkerder aan de buitenkant, omgeven door een dunne witte gezichtsschijf. Underparts bruin. Met witte aftekeningen op vleugels en soms staart.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Deze nachtelijke vogel broedt in open bergbossen, zowel in het nevelwoud als in het hoger gelegen eikenbos.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Ridgeways zaaguil voedt zich met muizen, eekhoorns, vleermuizen en kleine vogels, soms kikkers en waarschijnlijk ook insecten.

Voortplanting Voortplanting:
Er is bijna niets bekend over hun voortplanting. Er is geen nest beschreven, maar legt in maart tussen de 5 en 6 eieren, waarschijnlijk met behulp van een spechtennest.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Mexico.

FOTOGALERIE

 


Ridgway's zaaguil - Aegolius ridgwayi
Ridgway's zaaguil - Aegolius ridgwayi







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: