HOME
Puertoricaanse Schreeuwuil - Megascops nudipes

Puertoricaanse Schreeuwuil

Megascops nudipes

Nederlands PUERTORICAANSE SCHREEUWUIL

Megascops nudipes (Daudin, 1800)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Megascops
English Puerto Rican Screech-Owl Français Petit-duc de Porto Rico
Deutch Nacktfußeule Italiano Assiolo di Portorico
Polish Syczek portorykanski Português
Svenska Puertoricoskrikuv Español Autillo Portorriqueño
Dansk Puerto Rico-dværghornugle Russkiy Пуэрториканская совка

Synonym(s):
- Gymnasio nudipes

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2014 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Megascops nudipes heeft 3 ondersoorten:
- Megascops nudipes nudipes
- Megascops nudipes krugii
- Megascops nudipes newtoni

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : circa 25 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : 103 - 154 gram

Kenmerken Kenmerken:

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Puerto Rico

Uitgestorven:
Britse Maagdeneilanden; Maagdeneilanden, VS

FOTOGALERIE

 


Puertoricaanse Schreeuwuil - Megascops nudipes
Puertoricaanse Schreeuwuil - Megascops nudipes







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: