HOME

Nederlands OMAANSE UIL

Strix butleri (Hume, 1878)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Strix
English Hume's Owl Français Chouette de Butler
Deutch Fahlkauz Italiano Allocco del Butler
Polish Puszczyk arabski Português Coruja da palestina
Svenska Klippuggla Español Cárabo Árabe
Dansk Ørkennatugle Russkiy Бледная неясыть

Synonym(s):
- Strix omanensis
- Palestijnse bosuil

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2017
► Eerdere publicaties...
2016 — Data Deficient (DD)
2014 — Data Deficient (DD) as Strix omanensis

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is onbekend.

Ondersoorten Strix butleri heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 95 - 98 cm
Spanwijdte : 29 - 33 cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Palestijnse bosuil heeft een witte gezichtsschijf, een kroon met donkere centrale band, het bovendeelis licht zandgrijs of grijsgeel met donkere bruine vlekken en strepen. Hij heeft een opvallende goudgele kraag over de bovenkant van de mantel, die zich als was over de borst uitstrekt. Scapulieren en vleugeldeksels zijn bleekgeel of wit getipt en heeft lichte en donkerbruine balken op de slagpennen en staart. Onderzijde crèmekleurig met wat donkere vlekken of dunne bruine schachtstrepen, licht vermiculeerd op borst en flanken. Tarsi wit gevederd, iris oranje gekleurd, hoorn van de snavel is geelachtig. De klauwen zijn grijsachtig.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Palestijnse bosuil komt voor in nogal afgelegen rotsachtige woestijn en kloven of canyons in halfwoestijn. Meestal met waterbron in de buurt, ook in de buurt van acacia's en palmbomen, en soms bij verwoeste gebouwen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Palestijnse bosuilen voeden zich voornamelijk met knaagdieren zoals Jirds, gerbils en stekelige muizen, ook vogels en hagedissen, soms insecten. Het zijn nachtelijke en in de schemering jagende vogels. Jaagt meestal vanaf baars, vaak in de buurt van wegen en sporen, ook op insecten in de lucht. Foerageert af en toe op de grond.

Voortplanting Voortplanting:
Van maart to augustus. Nestelt in een holte of een grot in een muur van een steile kloof. Legt 4 tot 5 eieren, incubatie 34-39 dagen. Kuikens met wit dons. Na 30 tot 40 dagen vliegen zij uit.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Iran, Islamitische Republiek; Oman; Verenigde Arabische Emiraten

Aanwezigheid onzeker:
Pakistan

FOTOGALERIE

 









INGEZONDEN FOTO'S

Filter: