HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Marmerschreeuwuil - Megascops vermiculatus

Marmerschreeuwuil

Megascops vermiculatus

Nederlands MARMERSCHREEUWUIL

Megascops vermiculatus (Ridgway, 1887)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Megascops
English Vermiculated Screech-Owl Français Petit-duc vermiculé
Deutch Bänderkreischeule Italiano Assiolo vermicolato
Polish Syczek mozaikowy Português Corujinha-de-Roraima
Svenska Vattrad skrikuv Español Autillo Vermiculado
Dansk Kniplings Dværghornugle Russkiy Совка центральноамериканская

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2014 — Least Concern (LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Megascops vermiculatus heeft 2 ondersoorten:
- Megascops vermiculatus (vermiculatus)
- Megascops vermiculatus (inexpectus)

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 20 - 23 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De onderste delen van de marmerschreeuwuil zijn dicht en uniform gestreept met fijne dwarsbalken. Deze uil komt voor in zowel roestbruine als bruine kleurvarianten. Hij heeft een gele iris (ogen), een groengele snavel, donkerbruine strepen op het voorhoofd en zeer onduidelijke witte wenkbrauwen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De marmerschreeuwuil bewoont vochtige tropische bossen in laaglanden en uitlopers tot 1200 meter boven zeeniveau..

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De marmerschreeuwuil voedt zich voornamelijk met insecten, zoals katydids en kevers. Al het vlees wordt verteerd en alle onverteerbare delen (botten, haar, of in dit geval de exoskeletten van insecten) worden tot pellets gevormd en uitgebraakt. Ze hebben ook een omkeerbare buitenteen die hen helpt om prooien te grijpen.

Voortplanting Voortplanting:
Marmerschreeuwuilen nestelen in oude boomholten of oude nesten van andere vogels. Zij leggen 2 tot 3 eieren. De incubatie wordt voornamelijk gedaan door het vrouwtje in een periode van 26 tot 37 dagen. Vanwege het feit dat de incubatie begint nadat het eerste ei is gelegd, kunnen nestgenoten van de uiltjes sterk verschillen in grootte en leeftijd. Wanneer het voedsel schaars is, kunnen de oudere, grotere kuikens hun jongere broers en zussen verslinden.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Bolivia; Brazilië; Colombia; Costa Rica; Ecuador; Guyana; Nicaragua; Panama; Peru; Venezuela, Bolivariaanse Republiek.

FOTOGALERIE

 


Marmerschreeuwuil - Megascops vermiculatus
Marmerschreeuwuil - Megascops vermiculatus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: