HOME
Maleise oehoe - Bubo sumatranus

Maleise oehoe

Bubo sumatranus

Nederlands MALEISE OEHOE

Bubo sumatranus (Raffles, 1822)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Bubo
English Barred Eagle-owl Français Grand-duc bruyant
Deutch Malaienuhu Italiano Gufo reale della Malesia
Polish Puchacz malajski Português
Svenska Malackauv Español Búho Malayo
Dansk Malajhornugle Russkiy Малайский филин

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Bubo sumatranus heeft 3 ondersoorten:
- Bubo sumatranus sumatranus
- Bubo sumatranus strepitans
- Bubo sumatranus tenuifasciatus

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 40 - 48 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Maleise oehoe is een kleine oehoe met zeer opvallende lange oorschelpen die zijwaarts zijn gericht, een witachtige gezichtsschijf, donkerbruine bosjes, wit gemarkeerd. Boven donkerbruin, roodbruin gestreept. Staart wijdverbreid; onderkant grijsachtig wit. Borst roestbruin geband. Iris donkerbruin.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Maleise oehoe komt voor in tropische wouden, doorsneden door beekjes, secundaire begroeiing, plantages en beboste tuinen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Maleise oehoe's voeden zich met grote insecten zoals sprinkhanen en kevers, samen met kleine knaagdieren, vogels en slangen.

Voortplanting Voortplanting:
Men denkt dat paren voor het leven paren en kunnen jaar na jaar terugkeren naar dezelfde nestplaats, vaak een natuurlijke boomholte. Legselmaat 1 ei.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Brunei Darussalam, Indonesië, Maleisië, Myanmar, Thailand.

Regionaal uitgestorven: Singapore.

FOTOGALERIE

 


Maleise oehoe - Bubo sumatranus
Maleise oehoe - Bubo sumatranus
Maleise oehoe - Bubo sumatranus
Maleise oehoe - Bubo sumatranus
Maleise oehoe - Bubo sumatranus
Maleise oehoe - Bubo sumatranus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: