HOME
Madagaskar ransuil - Asio madagascariensis

Madagaskar ransuil

Asio madagascariensis

Nederlands MADAGASKAR RANSUIL

Asio madagascariensis (Smith, 1834)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Asio
English Madagascar Owl Français Hibou Malgache
Deutch Madagaskar Waldohreule Italiano Gufo del Madagascar
Polish Uszatka madagaskarska Português
Svenska Madagaskarhornuggla Español Búho Malgache
Dansk Madagaskarhornugle Russkiy Мадагаскарская ушастая сова

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2016 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)v 2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Asio madagascariensis heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 43 - 50 cm
Spanwijdte : 82 - 99 cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De bovenkant, kroon en nek van de Madagaskar ransuil is bruinzwart, terwijl de onderkant bleekgeel is met zwarte strepen. Het heeft een bruine gezichtsschijf, zwarte snavel en oranje ogen. De lange oorbosjes zijn donkerbruin, met bruine vlekjes, passend bij de kop. Vrouwtjes zijn groter dan mannetjes.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Hoewel de bovengrens van de hoogte nog moeten worden bepaald, is deze soort niet bekend van grote hoogte. Deze vogel komt voor in de drogere westelijke bossen, maar lijkt behoorlijk aanpasbaar. De Madagaskar ransuil is ook aangetroffen in gedegradeerde habitats zoals bomen rond dorpen, zelfs op het centrale plateau.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Het voedt zich voornamelijk met kleine zoogdieren (bijv. Ratten en vleermuizen), jagend in het bos of in open gebieden in de buurt. Aangenomen wordt dat het zijn eieren legt in stoknesten die door andere dieren zijn gemaakt. Ook bekend om te jagen op vogels, reptielen en insecten.

Voortplanting Voortplanting:
Er is weinig bekend over het paringsgedrag. Men denkt dat het zijn eieren legt in stoknesten die door andere dieren zijn gemaakt.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Madagaskar.

FOTOGALERIE

 


Madagaskar ransuil - Asio madagascariensis
Madagaskar ransuil - Asio madagascariensis
Madagaskar ransuil - Asio madagascariensis
Madagaskar ransuil - Asio madagascariensis







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: