HOME
Madagaskar dwergooruil - Otus rutilus

Madagaskar dwergooruil

Otus rutilus

Nederlands MADAGASKAR DWERGOORUIL

Otus rutilus (Pucheran, 1849)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Otus
English Madagascar Scops Owl Français Petit-duc malgache
Deutch Madagaskar Zwergohreule Italiano Assiolo del Madagascar
Polish Syczek malgaski Português
Svenska östlig madagaskardvärguv Español Autillo Malgache
Dansk Pembadværghornugle Russkiy Мадагаскарская совка

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2013 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2010 — Least Concern (LC)
2008 — Not Recognized (NR)
2004 — Not Recognized (NR)
2000 — Not Recognized (NR)
1994 — Not Recognized (NR)
1988 — Not Recognized (NR)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Otus rutilus is gesplitst in 5 soorten:
- Otus rutilus
- Otus mayottensis
- Otus pembaensis
- Otus capnodes
- Otus madagascariensis

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 22 - 24 cm
Spanwijdte : 52 - 54 cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De Madagaskar dwergooruil heeft een grijs, bruin of roestbruin verenkleed. Alle vormen hebben kleine oorbosjes, lichte vlekken op de schouders en bleke wenkbrauwen die variëren in hun prominentie. Vaak zijn er gestreepte markeringen op de vleugels en buitenste staartveren, en de kruin en buik kunnen gestreept zijn. De ogen zijn geel en de snavel met de zwarte punt varieert van dofgroen tot geelgrijs.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Madagaskar dwergooruil leeft in een verscheidenheid aan habitats, variërend van primair en secundair vochtig bos en drogere bossen tot struikgewas, vochtig boslandschappen en stadsparken, van zeeniveau tot 2000 meter hoogte.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De Madagaskar dwergooruil is een nachtelijke jager. Meestal voor insecten zoals mosths en spinnen, maar ook kleine gewervelde dieren worden meegenomen.

Voortplanting Voortplanting:
Madagaskar dwergooruilen nestelen in een boomholte of verlaten stoknest van grotere vogels. Het legselgrootte is 4-5 eieren.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Madagaskar.

FOTOGALERIE

 


Madagaskar dwergooruil - Otus rutilus
Madagaskar dwergooruil - Otus rutilus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: