HOME
Kleinste dwerguil - Glaucidium minutissimum

Kleinste dwerguil

Glaucidium minutissimum

Nederlands KLEINSTE DWERGUIL

Glaucidium minutissimum (Wied, 1821)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Glaucidium
English Least Pygmy-owl Français Chevêchette cabouré
Deutch Amazonaszwergkauz Italiano Civettina di Hardy
Polish Sóweczka karlowata Português Caburé miudinho
Svenska Dvärgsparvuggla Español Mochuelo Amazónico
Dansk Amazonspurveugle Russkiy Крошечный воробьиный сыч

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2018
► Eerdere publicaties...
2016 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Not Recognized (NR)
1988 — Not Recognized (NR)


Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Glaucidium minutissimum heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 14 - 15 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De kroon en nek van de kleinste dwerguil zijn donker kaneelbruin met witachtige vlekken die teruglopen naar de nek. De rug is roodbruin. Staven op de gesloten vleugels worden gevormd door bleke kaneelvlekken op de buitenste vliezen van de primaire en secundaire delen. Staart met vijf witte balken. Borstkas en onderkant strepen roestbruine tot donker kaneelbruine strepen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De kleinste dwerguil komt voor in tropisch vochtig groenblijvend bos (regenwoud) en rand van zeeniveau tot 1000 meter hoogte en lijkt intolerant voor secundaire bossen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Hij jaagt op zijn prooi van insecten, hagedissen en kleine vogels door neer te strijken en vervolgens op te springen. Deze uil is zowel overdag als 's nachts actief.

Voortplanting Voortplanting:
De kleinste dwerguil nestelt in boomholtes en oude spechtennesten.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Belize, Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexico, Panama, Paraguay, Peru.

FOTOGALERIE

 


Kleinste dwerguil - Glaucidium minutissimum
Kleinste dwerguil - Glaucidium minutissimum
Kleinste dwerguil - Glaucidium minutissimum
Kleinste dwerguil - Glaucidium minutissimum
Kleinste dwerguil - Glaucidium minutissimum
Kleinste dwerguil - Glaucidium minutissimum







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: