HOME
Kaalpoot schreeuwuil - Megascops clarkii

Kaalpoot schreeuwuil

Megascops clarkii

Nederlands KAALPOOTSCHREEUWUIL

Megascops clarkii (Kelso & Kelso, 1935)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Megascops
English Bare-shanked Screech-Owl Français Petit-duc de Clark
Deutch Nacktbeineule Italiano Assiolo di Clark
Polish Syczek panamski Português
Svenska Barbent skrikuv Español Autillo Serrano
Dansk Panamadværghornugle Russkiy Голоногая совка

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Megascops clarkii heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 20 - 25 cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : 125 - 180 gram

Kenmerken Kenmerken:
De kaalpootschreeuwuil heeft een grote kop, kleine oorbosjes (vergeleken met andere krijsuilen), gele iris en een grijze snavel. Het gezicht is kaneel met een slecht gedefinieerde, iets donkerdere gezichtsrand, keel en hoofd. Het heeft donkerdere zwartachtige aftekeningen op zijn borst en keel; lichtere kaneelkleur midden / onderborst en buik met bleekgele vlekkerige vlekken. De achterkant is roestbruin.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De kaalpootschreeuwuil komt voor in vochtige dichte bergbossen, bosranden en nevelwouden van ongeveer 1000 tot 2500 meter hoogte. Soms is deze vogel te vinden in dunnere hooggelegen bossen, maar heeft op zijn minst fragmentarisch bos nodig.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De kaalpootschreeuwuil voedt zich voornamelijk met grote insecten zoals krekels, sprinkhanen en kevers, samen met enkele spitsmuizen en kleine knaagdieren. Het is een nachtelijke jager, die prooien van de grond of takken neemt. Waargenomen is dat deze vogel op grote insecten te jaagt in de buurt van lampen.

Voortplanting Voortplanting:
Er is één beschrijving te vinden waarin wordt beschreven dat het nest in een natuurlijke holte van een eik is gemaakt. Legt vam midden februari tot en met mei en hoewel er weinig bekend is, worden de uitgevlogen jongen van mei tot en met augustus waargenomen.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Colombia; Costa Rica; Panama.

FOTOGALERIE

 


Kaalpoot schreeuwuil - Megascops clarkii
Kaalpoot schreeuwuil - Megascops clarkii
Kaalpoot schreeuwuil - Megascops clarkii
Kaalpoot schreeuwuil - Megascops clarkii
Kaalpoot schreeuwuil - Megascops clarkii
Kaalpoot schreeuwuil - Megascops clarkii







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: