HOME
Grote ransuil - Asio stygius

Grote ransuil

Asio stygius

Nederlands GROTE RANSUIL

Asio stygius (Wagler, 1832)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Strigiformes Strigidae Asio
English Stygian Owl Français Hibou maître-bois
Deutch Styxeule Italiano Gufo dello Stige
Polish Uszatka ciemna Português Coruja diabo
Svenska Mörk hornuggla Español Búho Negruzco
Dansk Flagermushornugle Russkiy Центральноамериканская ушастая сова

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)

Uilen informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Asio stygius heeft 6 ondersoorten:
- Asio stygius stygius
- Asio stygius lambi
- Asio stygius robustus
- Asio stygius siguapa
- Asio stygius noctipetens
- Asio stygius barberoi

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 38 - 46 cm
Spanwijdte : gemiddeld 107 cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram

Kenmerken Kenmerken:
De kop van de grote ransuil is over het grootste deel zwart. De ogen zijn geel en het gezicht is zwartachtig met gele rand. Er zijn lange en donkere bosjes in de oren aanwezig. Buik en borst met verticale en horizontale zwarte vlekken. De staart is fijn gestreept. Poten en klauwen zijn naakt, met grijze haren. Beide geslachten vergelijkbaar qua kleur.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De grote ransuil geeft meestal de voorkeur aan relatief bosrijke gebieden, zoals dennen-eiken en loofbossen, en is zelfs te vinden in stadsparken.

Geluid Geluid:
Klik hier voor afspelen geluidsfragment.

Voedsel Voedsel:
Zijn dieet bestaat uit kleine zoogdieren zoals vleermuizen en muizen, maar ook vogels, reptielen, kreeftachtigen en insecten. Jaagt strikt nachtelijk.

Voortplanting Voortplanting:
Er zijn geen precieze gegevens over hun reproductie, alleen geïsoleerde waarnemingen. Ze leggen eieren tussen november en mei. In Cuba werd gemeld dat de grote ransuil in een boomgat nestelde en een ander op de grond, beide nesten gebouwd met palmbladeren.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Argentinië; Belize; Bolivia, Plurinationale Staten van; Brazilië; Colombia; Cuba; Dominicaanse Republiek; Ecuador; Guatemala; Haïti; Honduras; Mexico; Nicaragua; Paraguay; Venezuela, Bolivariaanse Republiek

FOTOGALERIE

 


Grote ransuil - Asio stygius
Grote ransuil - Asio stygius
Grote ransuil - Asio stygius
Grote ransuil - Asio stygius
Grote ransuil - Asio stygius
Grote ransuil - Asio stygius
Grote ransuil - Asio stygius
Grote ransuil - Asio stygius







INGEZONDEN FOTO'S

Filter: